Gelirde % 20 artış hedefi

Güncelleme Tarihi:

Gelirde % 20 artış hedefi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 23:16

SABANCI Holding’in sanayi grubu şirketlerinden Kordsa Global 2016’da petrol ve türev ürün fiyatlarına bağlı olmak kaydıyla gelirlerde yüzde 10-20 artış beklerken; faaliyet gösterdiği gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinden elde edilecek avantajın kârlılığa olumlu yansımasını öngörüyor. Önümüzdeki dönemde özellikle kârlılığın yüksek olduğu kompozit ve inşaat güçlendirme alanlarında büyümek isteyen şirket, kompozit alanında satın alma arayışlarını da sürdürüyor.

Haberin Devamı

AVRUPA PAZARI İYİ GİDİYOR

Kordsa Global’in değerlendirme toplantısında konuşan CEO Cenk Alper, 2016 görünümünün 2015’e göre daha iyi olduğunu belirterek, “Avrupa pazarı ve Brezilya dışındaki Amerika pazarı iyi gidiyor. Asya pazarlarında ise Çin ekonomisindeki tıkanma kaynaklı bazı endişeler var. Ancak Asya’da büyümekte olan müşterilere yönelik daha agresif planlarımız var. Ayrıca daha kârlı yeni sektör ve ürünlere yönelik adımlar atıyoruz. Michelin, Good Year, Pirelli gibi müşterilerimizin büyüme hedefleri de 2016 için büyüme beklentimizi destekliyor” diye onuştu.

Kordsa Global açıkladığı 2016 beklentilerine göre, gelirlerde yüzde 10-20, FAVÖK’te ise yüzde 15-20 artış öngörüyor. Şirket 2015’te yüzde 11 artışla 1.73 milyar lira gelir, yüzde 29 artışla 99.3 milyon lira net kâr elde etti. Esas faaliyet kârı ise yüzde 60 artışla 171 milyon lira oldu. Satışlara göre kârda daha güçlü artışa dikkat çeken Alper, “Bunun en önemli nedeni ürettiğimiz ürün ve işlerin kârlılığa katkısının daha yüksek olması. Daha kârlı segmentlere satış yapmaya başladık... Bu doğrultuda 10 yıl içinde inşaat ve kompozit malzemelerin portföyümüzdeki payının yüzde 20’lere ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.

Kordsa Global CFO’su Arzu Ergene ise faaliyet gösterdikleri bazı pazarlardaki kur seviyelerinin bu yıl şirket kârlılığına olumlu yansıyabileceğini belirterek, “Kurla etkileşim içindeyiz. Piyasa şartları bu seviyede giderse gelişmekte olan ülke kurlarından kârlılık açısından avantajlar elde edebileceğimizi öngörüyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!