Gelin 4 parti AB standartlarını gerçekleştirelim

Güncelleme Tarihi:

Gelin 4 parti AB standartlarını gerçekleştirelim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2019 08:30

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ekonomi kurmayları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla ‘Üreten, Çalışan, Hakça Paylaşan Türkiye’ başlıklı bir toplantıda ekonomi basınıyla buluştu.

Haberin Devamı

CHP Ekonomi Masası tarafından İstanbul’da düzenlenen toplantıda önce 3 ayrı panel düzenlendi. Paneller sonrasında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’nin bir ekonomik kriz içinde olduğunu iddia etti ve sorumlusunun da 17 yıldır Türkiye’yi yönetenler olduğu söyledi. İşsizliğin daha da büyüyeceğini, reel sektörde krizin yeni başladığını öne süren Kılıçdaroğlu, “Hukukun üstünlüğünü sağlamak, katılımcı demokrasiyi güçlendirmek zorundayız. Can ve mal güvenliğini sağlayan temel unsur hukukun üstünlüğüdür. AB’ye tam üye olmak istiyor muyuz, ‘evet’ diyorlar. Gelin 4 parti olarak AB standartlarını gerçekleştirelim. Dönüp AB’ye diyelim; bizim ülkemizde sizin demokratik standartlarınız var. Hukukun üstünlüğünü sağlayamazsanız hangi reformdan söz edeceksiniz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dört ayaklı bir dönüşüm stratejisi izlemesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu bu dört ayağı şu şekilde açıkladı: “Birincisi, hukukun üstünlüğünü sağlamak zorundayız. Yani katılımcı demokrasiyi güçlendirmek zorundayız. İkincisi; Türkiye’nin üretmesi lazım. Gelir elde etmek yerine borçlanmak, üretmek yerine ithalat yapmak. Türkiye üretim sürecinden büyük ölçüde koparıldı. Demokrasilerde siyasal partiler, devleti yönetmeye gelirler, devlet olmaya değil. Üniversiteleri konuşamaz hale getirirseniz nasıl bilgi üretecek? Üçüncüsü güçlü bir sosyal devlet. Ülkede huzur, barış istiyorsanız, güçlü bir sosyal devlet olması lazım. Sosyal devlette vatandaşa yapılan yardım haktır, lütuf değil. Dördüncüsü sürdürülebilirlik. Demokrasinizi geliştirebilir, üretebilirsiniz, güçlü bir sosyal devlet olabilirsiniz ama trenin gerisinde kalmamalısınız.”

EKONOMİ KURMAYLARINDAN PANEL

DÜN düzenlenen toplantıda CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun yönettiği panellerde CHP Ekonomi Masası üyeleri konuştu. CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici konuşmasında “Kara bulutlar Türkiye üzerinde dolaşıyor. Buradan çıkış büyük bir uzlaşma ile olur” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Masası Başkanı Faik Öztrak ise “Hukuk devleti olmayan ülkelerin refahında tehditler oluşuyor. 2002 krizinden Türkiye V şeklinde çıktı. Yönetim bu şekilde devam ederse L şeklinde devam edecek. Ekonomi çökecek ve bu şekilde devam edecek” diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da “Tarımsal ihracatı durdurmak doğru değil” dedi. CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık çalışan kadınların en büyük sorunun düşük ücret olduğunu söylerken CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener siyasetçi karakterleri ve ekonomi üzerine bir konuşma yaptı. CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ise ihale süreçlerinin şeffaf olmadığını öne sürdü.

Haberin Devamı

ASLA UMUTSUZ DEĞİLİZ!

CHP’nin yönettiği şehirlerde huzur ve sevgi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Çünkü kimseyi küçümsemiyoruz. Gecekondu bölgelerine pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bizler sorumluluğumuzu biliyoruz. Sorunların çözümünü biliyoruz. Türkiye’nin stratejik dönüşüme ihtiyacı var. Dış politikayı barış değil, kavga eksenli yaparsanız 3.5 milyon Suriyeliyi buraya getirirsiniz. Asla ve asla umutsuz değiliz. Bu ülkenin birikimi var, ülkenin hukuku var, binlerce yargıç var. Güzel bir Türkiye’yi, yaşanabilir bir Türkiye’yi birlikte inşa etmek zorundayız. Mevcut iktidar Türkiye’yi krizden çıkaramaz. Bizim kendi ülkemize sorumluluğumuz var. Yolu gösteriyoruz ama onlar başka yerdeler.”

BAKMADAN GEÇME!