Geleceğin Renault’sunun içi Yeşim Hanım’a emanet

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin Renault’sunun içi Yeşim Hanım’a emanet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 00:00

Almanya’da Ford Galaxie ve Mondeo renk ve iç malzeme tasarımlarını yapan ve 2003’te transfer olduğu Fransa’da Renault’nun Espace ile Velsatis renk konseptini yaratan İstanbul doğumlu Yeşim Güleryüz, şimdi de yaklaşık 2 milyon Euro’ya mal olan geleceğin aracı "Renault Altica" konsept aracının iç renkleri ile iç malzemelerin tasarımını yaptı.

RENAULT’nun 2-12 Mart 2006 da Cenevre’de açılacak Uluslararası Otomobil fuarında dünya piyasası için görücüye çıkaracağı ’Renault Altica’ modeli konsept aracın iç renkleri ile iç döşeme malzeme tasarımını genç Türk dizayneri Yeşim Güleryüz yaptı. İstanbul 1967 doğumlu Güleryüz daha önce 2 yıl Almanya’da Ford firmasında Galaxie ve Mondeo’ların renk tasarımını yaptıktan sonra Opel’de çalıştığını ve 2003 te Fransa Renault’dan gelen teklifle Velsatis ile Espace modellerinin renk ve iç malzeme tasarımı üstlendiğini söyledi. Renault firmasının Uluslararası Otomobil fuarına götürmeden önce Fransız basınına tanıtmak için Paris’in ünlü Champs Elysees bulvarındaki Show Room’a getirdiği ’Renault Altica’ konsept aracıyla ilgili çalışmaları hakkında Hürriyet’e bilgi veren Yeşim Güleryüz, iç renk ile malzemeleri nasıl seçtiğini hem de Renault gibi dünyanın önemli şirketlerinden birinde bu kadar önemli bir görevi nasıl üstlendiğini anlattı.

FORD VE OPEL: Yeşim Güleryüz, Mimar Babası Hikmet Güleryüz ve annesi Aynur hanımla 1973 yılında İstanbul’dan gelerek Stuttgart ’a yerleştiklerini belirterek şöyle konuştu: "1967 İstanbul doğumluyum, gençliğim Stuttgart’ta geçti. Yazları ailemle Türkiye’ye giderim.Stuttgart Üniversitesinde Dizayn ve Tekstil Mühendisliği okudum. Mezun olduktan sonra birkaç özel şirkette çalıştım. Daha sonra Ford firmasının Köln tesislerinde Renk Dizayneri olarak göreve başladım.Orada çalıştığım 2 yıl süresince Ford Galaxie ve Ford Mondeo’ların tüm renk serisinin tasarımlarını ben yaptım. Ardından Opel şirketine Araştırma-geliştirme bölümüne geçtim."

RENAULT’YA TRANSER: 2003 yılında Fransa Renault’dan teklif aldığını kaydeden Güleryüz, şunları söyledi: "Bu teklifi kabul ederek Paris’e geldim. Grubun Versailles yakınlarındaki Gouyancourt tesislerinde Velsatis ve Espace modellerinin Renk Dizayneri ve iç Malzeme seçicisi olarak göreve başladım. Bu modeller için hazırladığım renk konseptleri ile seçtiğim koltuk ve kapı döşemeleri kumaş ve derileri çok beğenilerek üretime geçildi. Şimdi de ’Renault Altica’ Konsept model için teklif ettiğim 3 renk kabul edildi ve aşağı yukarı 2 milyon Euro’ya mal olan bu araca uyguladığım renk konseptinde, iç kısmı yumurta kabuğu, kavun içi ve gri ile kahverengi, dışını da Bej’in iki tonunu kullanarak alt kısmı koyu ve mat, üst kısımları se açık ve parlak renklerle dizayn ettim. Aynı şekilde aracın içinde kullanılmak üzere teklif ettiğim malzemeler aynen kullanılarak Altica konsept modeli üretildi. Çalışmalarımda tabiatta ve yaşamın içinde kullanılan farklı ve özellikle huzur verici renkleri buluyor ve denge, uyum ile kullanılacağı yerin büyüklüğüne göre farklı seçenekler hazırlayıp sunuyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!