Geçmişin büyüsü artık banyolarda

Güncelleme Tarihi:

Geçmişin büyüsü artık banyolarda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 08:07

ÜNLÜ Tasarımcı Tansel Baybara, Beylikdüzü TÜYAP’ta düzenlenen UNICERA Banyo Aksusarları Fuarı’na katılan ORKA Banyo Mobilyaları firması için geçmişin izlerini yansıtan özel bir seri tasarladı. Anadolu’nun geleneksel motif ve tekniklerinden yararlanan Tansel Baybara, Kaftan ismini verdiği ürünleriyle ilgili, “Geçmişi derle, bugünü ekle, geleceğe miras bırak sloganıyla hareket ettik” dedi.

Haberin Devamı

ORKA Kaftan serisini tasarlarken Kapalıçarşı ve Edirne’deki zanaatkârlarla birlikte çalıştığını anlatan Tansel Baybara, Murad, Tebriz, İznik, Sulçuklu 1 ve Selçuklu 2 başlıklarını taşıyan tasarımlarıyla ilgili şunları söyledi:

Geçmişin büyüsü artık banyolarda

“ORKA Kaftan serisinde ilhamı Osmanlı kültüründeki kaftan çeşitliliğinden aldık. Farklı tasarımlar, kaftan giyen bir padişah gibi dolabın üzerine giydiriliyor. Sadece dolapların kapakları değişerek diğer tasarım kapaklarla tamamlanıyor. Tasarımda Osmanlı ve Selçuklu kültüründeki önemli mimari detaylar ve el sanatları ön plana çıkartıldı.

Geçmişin büyüsü artık banyolarda


Edirne’den Edirnekâri atölyesi ile Kapalıçarşı’nın dökümcü ve takı ustaları ile birebir çalıştık. Birliktelikle, kendi özümüzde olan değerleri tekrar hatırlayarak ve onları kullanılabilir hale getirerek, zarif ve kendimizden de bir şeyler katarak yeniden canlandırdık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!