Geçici işçiler bugünden itibaren kadroda

Güncelleme Tarihi:

Geçici işçiler bugünden itibaren kadroda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2001 00:00


Tarım ve Köyişleri ile Orman Bakanlıkları, Köy Hizmetleri ve DSİ'de geçici işçi olarak 26 Ekim 2000 tarihi itibari ile çalışmakta olanlar, bugünden itibaren 3 ay içinde daimi işçi kadrosuna geçirilebilecek
Haberin Devamı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nde 2000 yılında belirli süreli hizmet akdiyle geçici, mevsimlik ve muayyen süreli işçi pozisyonlarında istihdam edilen ve 26 Ekim 2000 tarihi itibari ile çalışmakta olanlar, bugünden itibaren 3 ay içerisinde adı geçen kurumlarca daimi işçi kadrosuna geçirilebilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarının daimi kadrolarında işe alınacaklara ilişkin sınav yönetmeliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sınav yönetmeliğine eklenen geçici madde ile bu kuruluşlarda 26 Ekim 2000 tarihi itibari ile çalışmakta olan geçici işçilerin 2 Şubat 2001 tarihinden itibaren 3 ay içerisinde bu kurumlarca daimi işçi kadrosuna geçirilebilecekleri hükmü getirildi.

Bu durumda olan işçiler, sınavsız olarak kadroya alınacak. Bu şekilde daimi işçi kadrosuna atanacakların ilgili kurumca tescillerinin yapılabilmesi için, işçiler bu kurumlarda 26 Ekim 2000 tarihinden önce geçici, mevsimlik ve muayyen süreli işçi olarak çalıştıklarını belgelemek zorunda olacaklar. Kurumca tescili yapılmayanlar, daimi işçi kadrosuna atanmış sayılmayacak.

Bu kurumlara bağlı döner sermayeli işletmeler bünyesinde çalışan geçici, mevsimlik ve muayyen süreli işçiler, 26 Ekim itibariyle emeklilik, yaşlılık aylığına hak kazanmış olan veya iş akitleri aynı tarihe kadar süresinden önce feshedilen geçici, mevsimlik ve muayyen süreli işçiler ile DSİ'nin merkez ve taşra teşkilatında kısmi zamanlı olarak rasat istasyonlarında çalışan geçici, mevsimlik ve muayyen süreli işçiler bu haktan yararlanamayacak.

Yönetmelik yürürlüğe girdi. (aa)

  • 47 bin mevsimlik işçi kadroya alındı

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!