Gece alemlerinin raconları

Güncelleme Tarihi:

Gece alemlerinin raconları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Garsonun ceketini yakmak son moda

EĞLENCE dünyasını saran son modanın ceket yakma olduğu belirtiliyor. Taverna, gazino, meyhane gibi eğlence mekanlarında ‘‘gece aleminin raconu’’ olarak tanımlanan peçete atma, şampanya patlatma, sanatçının başından aşağıya tabak tabak gül dökme, sahnenin kenarında tabak kırma ve masa yakma ve devirme fiyatları şöyle sıralanıyor.

CEKET YAKMAK: Tavernalarda son moda masa devirmek ve ceket yakmak. Masayı devirmenin bedeli 30- 50 milyon lira arasında değişiyor. Garsonun ceketini yakmak ise 70 milyon lira.

PEÇETE

ATMAK: Kimi mekanlarda ücretsiz, kimi mekanlarda paketi 1,5 milyon lira olup, kimi mekanlarda da aşırı kullanımı halinde hesaba 10 milyon lira ekleniyor.

GÜL DÖKMEK: Kimi mekanlarda yapılmazken, kimi mekanlar bir tabak gülü 3 milyon liradan döktürüyor.

ŞAMPANYA: Yerli şampanya fiyatları 5 milyon liradan başlayıp, 30 milyon liraya kadar artarken, yabancı şampanyaların fiyatları 50 milyon liradan başlayıp, 150 milyon liraya kadar yükseliyor.

TABAK KIRMAK: İstanbul gecelerinde tavernaların popüler olduğu dönemde ortaya çıkan tabak kırmak artık bir klasik . Tavernalarda hesaba getirilen tabakların tanesi 1 milyon lira ekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!