Gaziantep'te ay yıldız kravatlı mesaj

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte ay yıldız kravatlı mesaj
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2012 16:29

GAZİANTEP’te, 20 Ağustos günü meydana gelen bombalı saldırının yaraları sarılmaya devam ederken, Türkiye’deki yaklaşık 50 milyon kişinin üyesi olduğu 12 sivil toplum kuruluşunun başkanları kente moral ziyaretinde bulundu. Ay yıldızlı ve kırmızı beyaz kravat tercihleri ile dikkat çeken heyet adına konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Terör Gaziantep’i hedef alarak bu kez baltayı taşa vurdu" dedi.

Haberin Devamı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, TÜRK-İŞ Başkanı Mustafa Kumlu, Türkiye KAMU- SEN Genel Başkanı İsmail Koncuk, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, MEMUR- SEN Başkanı Ahmet Gündoğdu, ASKON Başkanı Mustafa Koca, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı ve HAK İŞ Başkanı Mahmut Aslan’dan oluşan heyet, önce Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ardından da Vali Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti. Burada Ata ve Güzelbey’e kent adına geçmiş olsun dileklerini ileten heyet adına açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son saldırının terörün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Haberin Devamı

"SALDIRI KİRLİ OYUNLARIN SİMGESİDİR"

Şehitkamil Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen sivil toplum kuruluşları adına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir açıklama yaptı. Hisarcıklıoğlu, "Ramazan Bayramı’nda birlik ve beraberliğin canlandığı, merhamet kopan kutsal bir günde, bu eylemi yapanlar ve onların emir ve onların emir aldıkları odaklar insanlıktan zerre kadar nasibini almamıştır. Yapılan bu insanlık dışı terör örgütünü kınıyor bu işten medet umanları lanetliyoruz. Türkiye’nin her bölgesinde toplumun tüm kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak şunu vurgulamak istiyoruz, tüm vatandaşlarımız bilmeli ki bu hain saldırı ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunun simgesidir. Bunun tek amacı da milletimizin birlik beraberliğini bozmaya çalışmaktır. Hepimiz biliyoruz ki bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmamıştır. Ama milletimizin asaleti bunu her zaman bozmuştur" dedi.

"BU TOPRAKLARIN MAYASI ÇOK GÜÇLÜDÜR”

Hisarcıklıoğlu, Türk milletinin en büyük gücünün kardeşlik olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Bunu bilsinler ki bu toprakların mayası çok güçlüdür. Bu ülke ne başka bir ülkeye, ne bu millet başka bir millete benzer. Çünkü bu millet hazırlanan tezgahı görür. Çok açık ifadesiyle milletimiz bu oyunu görür. Bu oyuna gelmez. Bu hain saldırının Gaziantep’te yapılmış olması bundan medet umanların acziyetini ortaya koymaktadır. Çünkü, Gaziantep bölgenin model şehri ve birlik beraberlik kentidir. İnsanların gözlerine bakma gücü olmayanların, bu ülkenin geleceğinin aydınlığına bakıp korkuyorlar. Bu tür eylemlerle birlik ve beraberliğimizi bozacaklarını zannediyorlar.

Haberin Devamı

Bu hesapları yapanlar ve onların taşeronları bilsin ki milletimiz tüm unsurlarıyla bir bütündür ve hiçbir hesap bu bütünlüğü bozamayacaktır. Kurtuluş savaşında bu ülkede farklı dinden, farklı mezhepten insanlar tek vücut halinde isyan güçlerinin karşısında durdular. Beraber omuz omuza savaştılar. Birlikte şehit oldular, birlikte gazi oldular. Birlikte gazilik unvanının şerefle taşıdılar. Halkımızı oynanan oyunu bozdu ve birbirlerine her zamankinden daha sıkı sarıldı. Herkes bilsin ki ödediğimiz bu bedeller, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirecektir. Terör bu ülkenin ortak sorunudur. Başta siyasiler olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar büyük hassasiyetle hareket etmektedir."

Haberin Devamı

"BU FOTOĞRAF DÜŞMANLARI ÜZEN TABLO"

Hisarcıklıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Sizlerin huzurunda başta sayın Cumhurbaşkanımıza ve siyasi partilerimizin liderlerine teşekkür ediyoruz. Liderlerin Gaziantep’teki birlik ve beraberlik görüntüsü bu zor günlerde insanımızın en büyük umudu oldu. İşte Türkiye’nin dostlarını sevindiren, düşmanlarını üzen bu tablo, bu birlik ve beraberlik tablosudur. Bu milletin her şeyin üstesinden gelecek gücü var. Tek ihtiyacımız bu tabloyu görmek. Şimdi bu resmi tüm ülke meselelerinde hakim kılmak zorundayız. Bu birlik ruhunu bundan sonra da yaşatmak zorundayız. İşte o zaman bu ülkenin önünde hiçbir güç duramayacaktır. Tüm siyasilerden talebimiz bu birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmaları. Ülke sorunlarına da bu anlayışla yaklaşmalarıdır. Gün birlikte çalışma birlikte hareket etme günüdür. Gün kardeşliğe sahip çıkmak günüdür: Gün bir olma diri olma günüdür. O gün bugündür."

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu, açıklamasının sonunda Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Emniyet teşkilatına teşekkür ederek, "Bu işin hızla sonuçlandırmaları konusunda çok hızlı hareket ettiler. 74 milyon huzur içinde olduğumuzu, birisi bir kötülük yaparsa onun anında ortaya çıkabileceğini en net şekilde gösterdiler. Şuan ki isteğimiz bu menfur eylemini yapan kişinin yakalanıp Türk adalet önünde hesap vermesidir."

 

 

 

 

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!