Gaziantep’in başarısı Financial Times’ta

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep’in başarısı Financial Times’ta
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2006 00:00

İngiltere’de yayımlanan Financial Times Gazetesi, Gaziantep’i "ihracatta gösterdiği başarılar ve sahip olduğu girişimci ruhundan" dolayı örnek şehir gösterdi. Financial Times’ın Türkiye Temsilci Vincent Boland tarafından kaleme alınan tam sayfalık haberde, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban ile Gaziantep’in önde gelen sanayicileri ile yapılan röportalara yer verildi.

150 BİN ÇALIŞAN: Haberde Gaziantep’te 150 bin çalışanın bulunduğu fabrikalarda halıdan çikolataya kadar sayısız ürün üretildiğini belirten Boland, şunları belirtiyor: "Türkiye’yi, neredeyse borçlarını ödeyemez hale getiren ekonomik çöküşün 5 yıl ardından, ülke girişimci ruhuyla tekrar doğruluyor. Özellikle de Gaziantep gibi bölgesel merkezlerde. Buradaki binlerce üretici, Türk ekonomisinin sağlığı ile kırsal ve kentsel alanlar arasındaki gelir uçurumunun kapatılması açısından hayati önemde. 2002-2005 yılları arasında yüzde 32 oranında genişleyen Türk ekonomisi, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasına girdi."

2 milyar dolar ihracat

FINANCIAL Times’daki Gaziantep haberinde GSO Başkanı Nejat Koçer’in, "Şu anı o günler ile kıyasladığımızda rüya gibi. Çok kısa bir süre içinde dipten zirveye gittik" sözlerine yer veriliyor. Koçer, Gaziantep’in 126 ülkeye 2 milyar dolara yakın ihracat yaptığına, bunun yüzde 71’ini sanayi ürününün oluşturduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Haberde, Gaziantep kalkınmada model olarak ortaya konmuş. Aslında, bu süpriz değil."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!