Gayrimenkulün liderlerine ödül

Güncelleme Tarihi:

Gayrimenkulün liderlerine ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 21:24

GAYRİMENKUL sektörüne yön veren şirketleri teşvik etmeyi amaçlayan Real Estate Stars Ödülleri sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Daikin ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından sektörün önde gelen iş örgütleri Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) destekleriyle düzenlenen Real Estate Stars - Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri Ödül Töreni, gayrimenkul sektörünün zirvesini bir araya getirdi. bu yıl 2’ncisi gerçekleşen törende 4 kategoride ilk 10’a girmeyi başaran şirketlere ödülleri verildi. Törenin açılışında konuşan Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, bu projeyle sektördeki önemli bir boşluğu doldurduklarını belirterek, şunları söyledi: “Real Estate Stars’a ilgi ikinci yılında da artarak devam ediyor.  Her sektörde performans takibi, kıyaslaması ve eğilimleri gözlemek çok önemlidir. Bu ödülde hem kıyaslama hem de başarıları ortaya koyma olanağını sunuyoruz. Sektörün de katkısıyla her yıl geliştirerek yolumuza devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

SEKTÖRÜN GELECEĞİ SAĞLAM

Törende sektör liderleri ‘Fark Yaratanlar’ panelinde 2017 değerlendirmelerini, gelecek yıl beklentilerini ve yeni dönem planlarını paylaştılar. Moderatörlüğünü Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu’nun üstlendiği panelde Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas konuşmacı olarak yer aldı. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, yıl sonunda 2016’ya göre konut satışlarının yüzde 6-6.5 artacağını belirterek, “Sektörde kötüye giden bir şey yok, fazlasıyla iyiye gidiyor. Karlılıkta bir düşüklük var ve rekabet yoğun ancak sektörün geleceği sağlam”dedi. İstanbul’da bir parça da olsa konut stoğunun bulunduğunu dile getiren Elmas, bunun bazı bölgelerde yoğunlaştığını, ancak bir-iki yıl içerisinde bu stoğun eriyeceğini vurguladı.

Real Estate Stars Ödül Töreni’nde, 2016 rakamlarına göre ciro bazında “Türkiye’nin En Çok Satış Yapan Şirketi” Nef olurken, “Türkiye’nin Adet Bazında En Çok Satış Yapan Şirketleri” kategorisinde ise Mesa birincilik ödülünün sahibi oldu. Sur Yapı, 2017 itibariyle “Türkiye’nin En Çok Konut Projesi Yürüten Şirketi” ödülünü alırken,  2016 yılının “En Çok Proje Üreten Şirketi” ise Sinpaş Holding seçildi. Emlak Konut ise bu alandaki çalışmaları ile özel ödüle layık görüldü.

 

Haberin Devamı

 

Mehmet Nane "Gelecekte sanal kişiliklerimizle fiziksel olmayan ortamlarda buluşacağız” | Ofis Dışında

 

BAKMADAN GEÇME!