Garanti'ye 70 bankadan 400 milyon Euro kredi

Güncelleme Tarihi:

Garantiye 70 bankadan 400 milyon Euro kredi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

GARANTİ Bankası'nın uluslararası piyasalardan sağladığı 400 milyon Euro'luk sendikasyon kredisinin sözleşmesi Paris'te Credit Agricole Indosuez merkezinde imzalandı.

Garanti Bankası Genel Müdürü Akın Öngör, sendikasyona katılımın büyük olduğunu belirterek, ‘‘Sendikasyona geniş katılım uluslararası finans çevrelerinin Türkiye ile iş hacminin artacağına ilişkin beklentilerinden kaynaklanıyor’’ dedi.

25 ülkeden 70 bankanın katıldığı sendikasyon kredisinin imza töreninde konuşan Öngör, kredinin faiz oranıyle ilgili şunları söyledi:

‘‘Bugüne kadar özel bankalar tarafından sağlanan bu en yüksek sendikasyon kredisinin maliyeti de öncekilerin 10 baz puan altında. Krediyi ihracatçılara sabit ya da libora dayalı değişken maliyetli olarak kullandıracağız. Bu konudaki çalışmalar başladı.’’

Törende konuşan Bank of Tokyo Mitsubishi temsilcisi Satoru Mori, sendikasyona çok büyük talep ve ilgi olduğunu belirterek, bunun Türkiye'nin politik ve ekonomik durumu hakkındaki iyimser düşüncelerin artmasından kaynaklandığını söyledi.

Satoru, Türkiye'nin AB adaylığının kabul edilmesinin de uluslararası finans çevrelerince çok olumlu karşılandığını vurguladı.

Sendikasyonu Bank of New York, Bank of Tokyo Mitsubishi, Barclays Capital, Bayerische Hypovereinsbank, Commerzbank, Credit Agricole Indosuez, Dai-İchi Kangyo, Deutsche Bank, Dresdner, Fuji, Natwest ve Standart Chartered düzenledi.

Sendikasyona Almanya'dan 10 banka 86 milyon Euro ile Fransa'dan 8 banka 46 milyon Euro, İngiltere'den 3 banka 45 milyon Euro, Japonya'dan 3 banka 45 milyon Euro, ABD'den 5 banka 45 milyon Euro, İtalya'dan 8 banka 24 milyon Euro, Yunanistan'dan 3 banka 17 milyon Euro ile ve ayrıca Rusya, İsrail, Avusturya, Kanada, Tayvan, Singapur, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Finlandiya gibi ülkelerden bankalar katıldı.

Garanti Bankası, vadesi dolan 180 milyon Euroluk sendikasyon krdesinin yenilenmesi için çıktığı yeni sendikasyona olan yoğun talep nedeniyle miktarı iki kez artırarak 400 milyon Euroya çıkardı.

364 gün vadeli ihracat finansman kredisinin maliyeti libor artı 115 baz puan olarak belirlendi.

Türkiye, büyük değişim içinde

GARANTİ Bankası Genel Müdürü Akın Öngör, Türkiye'nin politikacıların önderliğinde büyük bir değişim içinde olduğuna işaret etti. Türkiye'deki değişim konusunda politik kararlılık olduğunu belirten Öngör, ‘‘Bu kez Türkiye'de değişimler olduğu inancındayız. Bu kez onların bir şeyler yaptığını görüyoruz. Enflasyon ve faiz oranları düştü ve düşmeye devam etmektedir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!