Garanti'ye 150 milyon dolarlık kredi

Güncelleme Tarihi:

Garantiye 150 milyon dolarlık kredi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 16:16

Garanti Bankası'nın, 500'den az çalışanı olan KOBİ'lere sunulacak yatırım ve işletme kredilerinin finansmanında kullanmak üzere Avrupa Yatırım Bankası'ndan (AYB) 147,8 milyon dolar tutarında 12 yıl vadeli kredi aldığı bildirildi.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, bankanın, KOBİ'lerin finansmanına yönlendirmek üzere 2008'in ikinci yarısından bu yana uluslararası kuruluşlardan sağladığı toplam dış kaynak miktarının söz konusu krediyle birlikte 700 milyon dolara ulaştığı belirtildi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Garanti Bankası olarak, çokuluslu kalkınma ve yatırım bankalarıyla istikrarlı ve yakın ilişkileri sonucunda global kredi krizinin yoğun yaşandığı günlerde bile özellikle KOBİ'lere kaynak yaratmakta sıkıntı çekmediklerini ifade etti.
Egemen, birkaç gün önce OPIC'den aldıkları krediden sonra AYB'den sağladıkları kaynağı da zor günlerinde KOBİ'lerin hizmetine sunacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

“KOBİ'lere en fazla kredi veren özel banka olarak, işletmelere sunduğumuz istikrarlı desteği sürekli pekiştiriyoruz. Sağladığımız yurt dışı kaynağın uzun vadeli profili, portföyümüzdeki KOBİ kredilerinin vadesinin uzamasına da katkıda bulunacak. Ülkemizin üretici güçlerini desteklemeye devam ediyoruz.”
Açıklamada, Garanti Bankası'nın, yine KOBİ'lere kullandırmak üzere 2008'de AYB'den 200 milyon avro tutarında 10 yıl vadeli seküritizasyon kredisi aldığı hatırlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!