Garanti'nin üçüncü çeyrek kârı 1.67 milyar lira

Güncelleme Tarihi:

Garantinin üçüncü çeyrek kârı 1.67 milyar lira
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2018 11:12

Garanti Bankası'nın üçüncü çeyrek solo net kârı yaklaşık yüzde 7 artışla 1.67 milyar lira olurken, artan provizyonların da etkisiyle kâr çeyreksel bazda ise yüzde 12 düşüş kaydetti.

Haberin Devamı

REUTERS anketine göre bankanın üçüncü çeyrekte 1.61 milyar lira net kâr açıklaması bekleniyordu.

Bankanın dün akşam KAP'a açıkladığı konsolide olmayan sonuçlarına göre, üçüncü çeyrekte net ücret ve komisyon gelirleri ise yüzde 30 artışla 1.26 milyar lira olarak gerçekleşti.

Vakıf Yatırım'ın değerlendirmesinde, Garanti Bankası'nın tahminlerden yüksek gelen net kârında daha yüksek gerçekleşen net faiz gelirleri ve daha düşük gerçekleşen faaliyet giderlerinin etkili olduğu belirtildi.

Üçüncü çeyrekte bankanın TL kredilerinde sektöre paralel bir miktar daralma görüldüğü belirtilirken, "Üçüncü çeyrekte artan TÜFEX gelirleri net faiz marjını desteklerken, artan karşılık giderlerine karşın özkaynak karlılık oranı yüzde 17.3 düzeyinde gerçekleşti. Ayrıca bankanın takipteki krediler oranı da yüzde 3.85'e ulaşırken, kur artışının da katkısı ile risk maliyeti ise yüzde 1.85'den yüzde 2.67 düzeyine çıktı" denildi.

Haberin Devamı

Garanti Bankası'nın yaptığı yazılı açıklamada, konsolide finansal tablolara göre, aktif büyüklüğün 456.3 milyar TL'ye ulaştığı, nakdi ve gayri nakdi kredilerin 354.7 milyar TL'ye yükseldiği belirtilerek, özkaynak kârlılığının yüzde 17.5, aktif kârlılığının ise yüzde 2 seviyesinde gerçekleştiği belirtildi.

Bankanın sermaye yeterliliği oranı yüzde 16.9, takipteki kredi oranı da yüzde 4.18 oldu.

Garanti Bankası hisseleri saat 1017'de yüzde 0.28 ekside.

 

BAKMADAN GEÇME!