Garanti'den yeni kredi kartı

Güncelleme Tarihi:

Garantiden yeni kredi kartı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2006 14:17

Garanti Bankası, Bonus Card ve Shop and Miles’ten sonra tüketicilerin kendi tercihine göre yaratabilecekleri "Flexi Card"ı kullanıma sundu. Flexi Card’ın bonus, taksit, kampanya, faiz gibi özellikleri, kullanıcı tarafından harcama ve ödeme alışkanlıklarına göre belirlenebilecek.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, piyasaya yeni sundukları Flexi Card’ı düzenledikleri basın toplantısıyla tanıttı.

Özen, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’deki ilk çipli kart Bonus Card’ı hayata geçirdiklerini, olağanüstü ilgi gördüğünü belirterek, bugün bu kartın 5 milyon kullanıcısı bulunduğunu kaydetti. Bonus Card’larını kullananların, şimdiye kadar 350 milyon YTL bonus kazandığını belirten Özen, 350 bin Shop & Miles kullanıcısına, yaptıkları alışveriş karşılığında 13 milyarı aşkın "mil" verildiğini söyledi.

Özen, kredi kartlarında toplam pazar payının 5 yıl içinde üç katına çıktığını ve yüzde 22’ye ulaştığını belirterek, bu rakamların sundukları ürünlerin müşteriler tarafından benimsendiğini ortaya koyduğunu ifade etti. Yeni piyasaya sundukları Flexi Card için bir yıldır çalışma yürüttüklerini vurgulayan Özen, bu kartla müşteri memnuniyeti anlayışını bir adım daha ileri götüreceklerini kaydetti. Özen, bu kartı kullanan kişilerin ödeme ve harcama alışkanlıklarına göre kartını kişiselleştirebileceğini anlattı.

"ARTIK HERKES BÜTÇESİNİ YAPMALI"

Türkiye ekonomisinin istikrarlı gidişini sürdürdüğünü, artık tek haneli enflasyon oranlarına alışıldığını belirten Ergun Özen, "Enflasyonsuz ortamın tüm gereklerini yerine getirmek için yıllar önce stratejisini belirleyen bir bankanın yöneticisi olarak söylüyorum; Herkes gelir gider dengesini gözetmeli, bütçe yapmalı" dedi. Kredi kullanırken, ödemelerini yaparken, herkesin kendisi için en avantajlı olana seçmesinin önemine işaret eden Özen, Flexi Card’ı, yeni döneme uyum sağlayan müşterilerin tercihine yanıt verebilecek bir ürün olarak tasarladıklarını kaydetti.
Ergun Özen, bir gazetecinin "Flexi Card, Sinan Aygün’ün istediği kart gibi" sözleri üzerine, "Kimsenin istediğini yapmıyoruz. Bir yıldır hazırladığımız program çerçevesinde bu kart oluşturuldu. Flexi Card’la birlikte başka bankaların müşterilerini de istiyoruz" dedi.

Mehmet Sezgin de kişisel ihtiyaçları doğrultusunda müşterilerin kendilerinin oluşturabileceği bir kredi kartı tasarlamayı düşündüklerini ve bu amaçla Flexi Card’ı tasarladıklarını kaydetti. Flexi Card sahiplerinin tasarımından bonusuna, kampanyasından faiz oranına kadar kartın özelliklerini seçme şansına sahip olacağını aktaran Sezgin, şu anda 5 milyon 62 bin kredi kartı kullanıcılarının bulunduğunu, Flexi Card’la birlikte bu sayıyı 6-6.5 milyona çıkarmayı düşündüklerini söyledi.

Flexi’yi toplam kredi kart tabanının yüzde 10’na verebileceklerini vurgulayan Sezgin, bu kredi kartının internet ve şubeler aracılığıyla yapılacak başvurularla alınabileceğini kaydetti. Sezgin, Filexi Card’da faizde alt sınırının yüzde 3.45, üst sınırın ise yüzde 5.95 olduğunu belirterek, tüketicilerin kişisel olarak oluşturabilecekleri 9 binden fazla finansal paketin bulunduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!