Garanti ortakları birleşmeyi onaylıyor

Güncelleme Tarihi:

Garanti ortakları birleşmeyi onaylıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2001 15:29

Garanti Bankası ortakları, Osmanlı Bankası ile birleşmeyi yarın onaylayacak. 20 Aralık'ta sonuçlanması öngörülen birleşmeyle 15.8 katrilyon liralık aktif büyüklüğe sahip Türkiye'nin 2. büyük bankası doğacak.

Garanti Bankası`nın Olağanüstü Genel Kurulu yarın toplanıyor. Genel Kurul`un gündeminde, banka iştiraki Osmanlı Bankası`nın tüm hak,alacak, borç ve yükümlülükleriyle, tüzel kişiliği sona ermek suretiyle devralınmasına ilişkin 2 banka tarafından imzalanan devir sözleşmesinin, BDDK ve SPK`nın onayından geçmiş haliyle ortakların onayına sunulması yer alıyor.

Genel Kurul gündeminde ayrıca, hazırlanan bilanço ve kar/zarar tablosunun BDDK onayından geçmiş haliyle tasdiki ve Yönetim Kurulu üye sayısının yeniden belirlenmesi de yer alıyor.

Garanti Bankası ve Osmanlı Bankası`nın Garanti Bankası çatısı altında birleşmesi operasyonunun 20 Aralık`da tamamlanması öngörülüyor.

Birleşme sonuçlandığında, toplam 15.8 katrilyon liralık aktif büyüklüğe sahip Türkiye`nin 2, özel sektörün 1. büyük bankası doğacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!