Garanti Koza’dan Irak’a havaalanı

Güncelleme Tarihi:

Garanti Koza’dan  Irak’a havaalanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2012 10:16

Garanti Koza, Irak’ın Tikrit şehrinde Selahattin Uluslararası Havaalanı projesinin inşaatı için anlaştı.

Haberin Devamı

1948 yılında kurulan Garanti Koza’dan yapılan açıklamaya göre, sözleşmenin imzalanmasını takiben 24 ayda tamamlanacak olan havaalanından yılda 2 milyon yolcu giriş çıkış yapabilecek.  

 

Garanti Koza, Selahattin Uluslararası Havalimanı projesi kapsamında; yolcu ve kargo bölümü altyapı çalışmaları, temel havaalanı binaları, pist çalışmaları, iniş ve uçak idare sistemleri, apron aydınlatma, pist aydınlatma sistemi de dahil havalanı özel sistemleri, iletişim sistemleri, güvenlik sistemleri, havaalanı operasyon sistemleri, terminal alanı altyapı çalışmaları, güç kaynağı, su kaynağı ile atık su ve yağmur suyu sistemi işleri bulunuyor.

 

Haberin Devamı

Toplamda 200 milyon dolarlık yatırım

Toplamda 200 milyondolar yatırımla gerçekleşecek projeyi 24 ayda bitireceklerini ifade eden Garanti Koza Yurtdışı İşler Koordinatörü Coşkun Erginer, “Irak’ın çok köklü gruplarından Al Handal ile yaptığımız anlaşmanın geçmişi neredeyse 2009 yılına dayanıyor. Bu proje için 200 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Bölgede 1000 kişilik istihdam yaratacağız. 62 yıllık geçmişinde Türkiye ve uluslararası inşaat sektörünün kilometre taşlarını oluşturan Garanti Koza, bu çok önemli proje ile yeni pazarlara yelken açtı. Garanti Koza, Bulgaristan, Kuzey ve Güney Irak, Rusya, Katar, Arabistan’da iş ortaklarıyla birlikte yoğun bir faaliyet zinciri başlattı, Irak’ta önemli bir aşamayı kaydettik. Tikrit Selahattin Uluslararası Havalimanı inşaasına en kısa sürede başlayacağız. Tamamladığımız projeler, Garanti Koza’nın başarısının ve sektörel öncülüğünün en iyi göstergesidir. Garanti Koza, taahhüt ve gayrimenkul konusunda deneyimlerini bu ve benzeri ülkelerde yaygınlaştırmaya devam edecek.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!