Garanti, ‘dünyanın en iyi bankası’ seçildi

Güncelleme Tarihi:

Garanti, ‘dünyanın en iyi bankası’ seçildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Garanti Bankası, dünyanın en itibarlı finans kuruluşu olarak gösterilen Euromoney'in yaptığı araştırmada, 10 bini aşkın bankayı geride bırakarak, ‘‘Euromoney Dergisi'nin son sayısında yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, Garanti Bankası, insan kalitesi ve yönetim derinliği özellikleriyle bu ünvana layık görüldü. Garanti Bankası, daha önce de üç kez Euromoney tarafından ‘‘Türkiye'nin En İyi Bankası’’ seçilmişti. Banka, bu yıl da ülke değerlendirmesinde aynı ünvanı korudu.

Dergi, bu yıl ilk kez yaptığı araştırmada büyükler kategorisinde ‘‘En İyi Banka’’ olarak Chase, ‘‘En İyi Yatırım Bankası’’ olarak Morgan Stanley, ‘‘En Hızlı Gelişen Banka’’ olarak Deutsche Bank, ‘‘En Hızlı Gelişen Yatırım Bankası’’ olarak da Salomon Smith Barney'i seçti.

Garanti Bankası Genel Müdürü Akın Öngör, düzenlediği basınla sohbet toplantısında, ilk defa bir Türk bankasının ‘‘Dünya'nın en iyisi’’ seçildiğine dikkati çekti. Öngör, 5 bin 500 kişinin çalıştığı Garanti Bankası'nın ödüle layık görülmesinin, kendileri için büyük övünç kaynağı olduğunu söyledi.

Garanti Bankası'nın 2000 yılında yaşanacak olan ‘‘Dijital Kıyamet’’ konusundaki hazırlıklarını da tamamladığını belirten Akın Öngör, yaklaşık 1.5 yıl süren hazırlıklarda sadece yazılım için 1 milyon dolarlık harcama yaptıklarını kaydetti. 2000 yılına uyumluluk konusunda bankada kullanılan bilgisayar sistemlerinden, fotokopi ve faks cihazlarına kadar tüm elektronik cihazların uyum testlerinden geçtiğini kaydeden Öngör, bu hazırlıklar sonucunda Sky Technologies'den ‘‘uyumluluk sertifikası’’ aldıklarını söyledi.

Dergi reklamına kutlama mektubu

AKIN Öngör, , ‘‘The Banker’’ dergisinde geçen yıl yayınlanan bir reklamları nedeniyle dergiden ‘‘en iyi reklam’’ olduğunu belirten bir kutlama yazısı aldıklarını bildirdi. Reklam, Young and Rubicam tarafından hazırlanmıştı.

Öngör: Hedefime ulaştım

EUROMONEY tarafından ‘‘Dünyanın En İyi Bankası’’ ünvanını alan Garanti Bankası'nın Genel Müdürü Akın Öngör, bu ünvanı bankanın 5 bin 5000 çalışanı ile birlikte aldıklarını kaydederek, ‘‘Bu benim, meslek yaşamımda kendime hedef olarak koyduğum noktaya ulaşmaktır’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!