GAP'a sulama kredisi

Güncelleme Tarihi:

GAPa sulama kredisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2001 00:00


Dünyanın en büyük entegre projeleri arasında gösterilen Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yer alan sulama amaçlı projelere, ABD ve Kanada'dan sonra bir kredi desteği de İspanya'dan geldi.

Türkiye-İspanya İkili işbirliği protokolu çerçevesinde, İspanya veTürk firmalarınca çeşitli bankalardan sağlanan 120 milyon dolarlık kredi, DSİ Genel Müdürlüğü'nün yabancı sermayeye açtığı Şanlıurfa-Bozova pompaj sulaması için kullanılacak.

DSİ Genel Müdürlüğü'nün yabancı sermayeye açtığı projeler arasında yer alan ve GAP'ın en önemli sulama projeleri arasındaki Şanlıurfa-Bozova pompaj sulaması birinci kısım inşaatı, sulama suyunu,Atatürk Barajı gölünden alarak bölgede planlanan alanlara ulaştıracak.

Geçen hafta içinde Hazine Müsteşarlığı'nın kredi onayı verdiği ve İspanya liderliğindeki bankalar konsorsiyumu ile DSİ Genel Müdürlüğü arasında imzalanan 120 milyon dolar tutarındaki kredi 5 yıl vadeli olup faizi yıllık libor artı yüzde 1.75 olarak kullandırılacak.

Kredinin geri ödemeleri, sözleşmenin imza tarihinden 24 ay sonra başlayıp 7 eşit taksitte yapılacak. Şanlıurfa-Bozova pompaj sulama inşaat işlerini Türk ve İspanyol firma grubu yapacak. (aa)








Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!