GAMA: Bizim elektriğimiz pahalı değil

Güncelleme Tarihi:

GAMA: Bizim elektriğimiz pahalı değil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

GAMA Yönetim Kurulu Başkanı Erol Üçer, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yaptırılan santrallarin TEAŞ'a sattığı elektriğin pahalı olmadığını söyleyerek, ‘‘Biz bu projelere öncülük etmeseydik, enerji sıkıntısı daha büyük olurdu’’ dedi.

TEAŞ'ın pahalı elektrik aldığı resmi kayıtlara yansıyan beş YİD santralinden Unimar'ın ortaklarından olan Üçer, bu konuda Hürriyet'in sorularını yanıtladı. YİD modeline kendilerinin öncülük yaptığını söyleyen Üçer, şöyle konuştu:

‘‘Bu santrallerin ürettiği elektriğin neye göre pahalı olduğunu iyi değerlendirmek lazım. Bir kere, daha ucuz olduğu söylenen Yap-İşlet santralları daha yapılmadı. O tarihten bugüne hala müzakereleri sürüyor. Onlar bir devreye alınsın, ondan sonra fiyat değerlendirmesi yapılmalı. Ayrıca TEAŞ'ın ürettiği elektriğin ortalaması da 4 cent'lerin çok üzerine çıkıyor.’’

YİD'e alternatif olarak getirilen Yap-İşlet santrallerinin büyük bölümünü doğalgaza dayalı olduğunu hatırlatan Üçer, doğalgaz fiyatlarının aynı kalmadığını vurgulayarak, ‘‘İlerde, bu santralların ürettiği elektriğin fiyatı artabilir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!