Galatasaray, Romanya'daki Türk işadamlarını da üzdü

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray, Romanyadaki Türk işadamlarını da üzdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Rumen futbolcuları Hagi, Popescu ve Filipescu'ya paralarını zamanında ödeyememesi, Romanya'daki Türk işadamlarının imajını da zedeledi. Türk-Rumen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay, ‘‘Şimdi iş yaptığımız kuruluşlar bize de kuşkuyla bakmaya başladı'' dedi.

Galatasaray'ın Rumen futbolcuları Hagi, Popescu ve Filipescu'nun transfer alacaklarını zamanında ödeyememesi, Romanya'daki işadamlarımızın yatırım projelerini de olumsuz etkileyip prestij kaybetmemize neden oldu.

Bazı Rumen gazetelerinin Galatasaray'daki bu maddi krizi abartarak spor alanındaki bu olayı iki ülkenin ekonomi platformuna olumsuz taşıması ve sayfalarında zaman zaman bu olayı karikatürize etmesi, 5 bin Türk firmasının bulunduğu Romanya'da iş dünyamızı olumsuz etkiliyor.

Türk-Rumen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay, üç yıl önce üç Rumen futbolcunun Galatasaray'a transfer olması ile Romanya'daki iş adamlarımızın iyi bir imaj yakaladığını belirterek şunları söyledi:

OLAYLARI ABARTIYORLAR

‘‘Galatasaray'ın Rumen futbolcularıyla Romanya'da kazandırdığı imaj, Türk işadamları için büyük mutluluk ve övünç kaynağıydı. Hagi ve Popescu gerek Türkiye'de, gerekse Romanya'da verdiği beyanatlarla Türkiye'nin Romanya'daki imajına büyük katkıda bulunuyorlardı. Tabi bu tür demeçler Romanya'da yatırım yapan işadamlarımıza da pozitif şekilde yansıyordu. Rumen halkı Galatasaray'ı adeta kendi takımları gibi kabul etmişler ve bilhassa Bükreş'de birçok aile Galatasaray'ın maçlarını izleyebilmek için uydu anten almışlardı. Bu kadar güzel yaratılan pozitif ortamdan en fazla da faydalanan burada yatırım yapar işadamlarımızdı.''

Atalay, Galatasaray'ın geçici mali çıkmazını bazı gazetelerin abartarak yayınladığını belirterek, şöyle konuştu:

‘‘Galatasaray'ın Rumen futbolcularına paralarını zamanında ödeyememesi ile yaşanan olumsuz durum ve Türkiye'den Rumen basınına bilgi veren Rumen asıllı bir muhabirin olayları abartarak yanlış şekilde ülkesine aktarması Galatasaray'ın buradaki imajına çok büyük darbe vurdu. Ve Galatasaray sempatisi antipatiye dönüşmeye başladı. Romanya'da şu anda devam eden büyük özelleştirmede yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcıları, gittikleri ikili konuşmalarda bazı ince ve anlamlı esprilere muhatap oluyorlar. Bundan bir hafta önce Romanya'da yapılacak büyük bir Türk yatırım ile ilgili ikili görüşmede Bükreş Belediye yetkilileri (Türkler Hagi, Popescu ve Filipescu'nun paralarını ödeyemiyor. Acaba bu yatırımların paralarını zamanında ödeyebilecek misiniz) diye çok anlamlı bir konuşmaya girdiler. Buradaki Türk iş aleminin dileği, Galatasaray'ın bu geçici problemlerini en kısa sürede aşıp yalnız futbola değil, burada yatırım yapan Türk alemine imaj katkısına devam etmesidir.''



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!