FT: Fischer, ekonomiye güven getirdi

Güncelleme Tarihi:

FT: Fischer, ekonomiye güven getirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2001 11:42

Batı'daki iş çevrelerinin saygın gazetesi Financial Times, IMF Başkan Yardımcısı Stanley Fischerïin, Türkiye ziyareti ile Türk ekonomisinin kendisine güveni getirdiğini yazdı

Gazetenin dünkü sayısında yer alan haber-değerlendirmede, Türkiye'nin ekonomik yapısında, programa yapılan son düzenlemelere ve Fischer'in 2 günlük ziyareti ile güvenin geldiği ifade edildi.

Gazete, Fischer'in IMF İcra Kurulu'nun Türkiye'ye verilecek 1.5 milyar dolarlık kredi diliminin serbest bırakılmasını görüşmek üzere önümüzdeki cumartesi günü toplanabileceğini açıkladığını yazdı.

Gazete, hükümetin geçen hafta dövize talebi azaltmak ve yatırımcıları Türk Lirası'na yöneltmek amacıyla yeni kararlar alınmasının iş çevreleri ve piyasada olumlu etki yaptığı aktarıldı.

TÜSİAD Başkan Yardımcısı ve Türk-Fransız İş Konseyi Başkanı Aldo Kaslowski, gazetenin sorularını yanıtlarken hükümet ortaklarının son dönemde aralarında daha iyi işbirliği yaptığına ilişkin görüşler bulunduğunu söyledi.

Kaslowski, ``Ağustos ayı başlarında Hükümet ortaklarından ANAP'ın Genel Kurulu'nu yapmasından sonra Genel Başkan Mesut Yılmazïın hükümette bazı değişiklikler yapması gerekiyor'' dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!