Fransız Groupama Türkiye’den çıkıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Fransız Groupama Türkiye’den çıkıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2012 00:00

Fransız sigortacılık grubu Groupama’nn Türkiye birimi Groupama Sigorta & Groupama Emeklilik’i 300 milyon Euro fiyat üzerinden satışa çıkaracağı konuşuluyor.

Haberin Devamı

GAN Eurocourtage birimini 600 milyon Euroya satmak için Swiss Re ve girişim sermayesi şirketleri Apax ve PAI ile anlaşmaya yakklaştığı konuşulan Fransız Groupama, Türkiye’deki iştirakini de satışa çıkarabilir. Reuters’ın haberine göre, Türkiye birimi için henüz resmi satış süreci başlatmayan Groupama‘nın hızlı büyüyen Türkiye’deki iştirakine şimdiden ilgi geldiği ve bu satıştan 300 milyon Euro’luk gelir elde edilebileceği ifade edildi.

Mayısta belli olacak

Konuya yakın kaynaklar, İsviçreli reasürans grubu ile Apax ve PAI’nin, Fransız denetleme kurumu ACP’yi şirketin uzun vadeli geleceği konusunda ikna etmeyi amaçladıklarını belirtiyor. Diğer taraftan Groupama ile Alman Allianz arasındaki görüşmelerde de ilerleme kaydedilirken, Alman sigorta şirketinin Groupama için başlangıç teklifi olan 200 milyon Euro’luk fiyatı son günlerde yükselttiği belirtiliyor. Reuters’e göre, özel sermaye şirketi Advent’in liderliğindeki üçüncü bir konsorsiyum da aynı amaçla Swiss Re için teklif sunmaya hazırlanıyor. Groupama’dan Reuters’e verilen bilgiye göre ise şirket mayıs ayı sonuna kadar bir anlaşmaya varmayı umuyor. 2006’da Türkiye’ye giren Groupama Sigorta’nın 31 Aralık 2011 itibariyle özsermayesi 526.7 milyon lira olurken, şirketin zararı ise 21.44 milyon lira olarak gerçekleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!