Fransız ‘dost’tan Türk işadamına ‘uzun süreli vize’ lobisi

Güncelleme Tarihi:

Fransız ‘dost’tan Türk işadamına ‘uzun süreli vize’ lobisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 00:00

Fransa-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Senatör Jacques Blanc Başkanlığındaki grup, Türk iş adamlarına daha kısa sürede, çok giriş çıkışlı ve uzun süreli vize kolaylığı sağlamak için çalışıyor.

Fransız Senatosu Avrupa İşleri Komisyon Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Blanc, Senatodaki ilişkileriyle, Fransız Hükümeti nezdinde, Türkiye ile ticareti artırmak için daha etkin bir ticari vize sistemi için çalışmalarda bulunuyor. Türk yetkililerin, Gümrük Birliği sayesinde 1996 yılından beri Türk iş adamlarının ürettiği ve pazarladığı mallar Avrupa pazarında serbestçe dolaşmasına rağmen, bu kolaylığın iş adamlarına sağlanmadığı ve Türk iş adamları için ciddi sorun olduğu tezine destek çıkan Blanc’ın, bunu Fransız yetkililere de anlattığı kaydedildi.

Türkiye’ye önem veriyor

Yeni kolaylık çerçevesinde, Fransa’ya iş amaçlı seyahat için Schengen vizesi başvurusunda bulunacak olan iş adamlarına, uzun süreli, çok giriş ve çıkışlı vize verilebileceği kaydediliyor. Öte yandan, Fransız sigortacılık devi Axa’nın Türkiye’deki faaliyetlerini genişletebileceği belirtiliyor. Axa Başkanı Henri de Castres, Türkiye ile ticaret ve yatırım ilişkilerine büyük önem verdiklerini belirterek, gelişmekte olan ülkelere yayılacaklarını, bu yayılma sürecinde de Türkiye’nin başı çekeceğini kaydetti. Türkiye’deki bankacılık sektörünün gayet sağlam ve önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Castres, mali sektördeki insan kaynaklarının da çok iyi olduğunu vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!