Fransız Devrimi’nden kalma şaraplar satılıyor 1 milyon Euro bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Fransız Devrimi’nden kalma şaraplar satılıyor 1 milyon Euro bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 00:00

Dünyanın en eski ve en ünlü restoranlarından La Tour d’Argent 450 bin şişelik seçkin şarap koleksiyonundan 18 binini açık artırmayla satışa çıkarıyor.

Haberin Devamı

Paris’te yer altı mahzenlerinde saklanan şarapların sadece 400 sayfalık listesi 8 kilogram ağırlığında bulunuyor. Kurulduğu 1.582 yılından bu yana ilk kez bu tarzda bir etkinlik düzenleyen La Tour d’Argent 1 milyon Euro hasılat elde etmeyi planlıyor. Uzmanlar bazı şarapların 5 bin Euro’ya satılabileceğini belirtirken 10 Euroluk şarapların da bulunabileceğine dikkat çekiyorlar. Açık artırmada Fransız İhtilali’nden önce üretilmiş şarapların da satışa çıkacağı belirlendi.
Michelin yıldızı
Açık artırmanın restoranın zayıflayan itibarını düzeltmek ve yeni şaraplara yer açmak için gerçekleştirildiği açıklandı. La Tour d’Argent’ın başarılı restoranlara verilen Michelin yıldızlarını geri kazanmak için kaynağa ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. Daha önce 3 Michelin yıldızı bulunan restoran 1996’da ilk yıldızını. 2003’te de diğerini kaybetti ve tek yıldıza düştü. Öte yandan restoran görevlilerinden David Ridgway “Bu çocuklarınızdan ayrılmak gibi bir şey, kendimizden birşeyleri satıyoruz” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Şarapların çok eski olmalarına rağmen rahatlıkla içilebilecekleri kaydedildi.

Haberin Devamı

Naziler de ziyaret etmişti

1582 yılında kurulan ve menüsünde bulunan “Canard au sang” (kanlı ördek) isimli yemeği ile ünlenen restoran birçok tarihi kişiliği ağırladı. İngiltere Kraliçesi’nin 1948 yılında ziyaret ettiği restoran, kraliçeye 1830 yılına ait bir şarap hediye etmişti. İkinci Dünya Savaşı’nda ise Nazilerin 80 bin şişe şarap aldığı biliniyor. Son yıllarda masa sayısını azaltarak kaliteye odaklanan restoran ekonomik krizden etkilenen mekanlar arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!