Fransa'da hava çalışanları grev başlattı

Güncelleme Tarihi:

Fransada hava çalışanları grev başlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 10:17

Fransa'da Avrupa Ulaşım Federasyonu çalışanları tarafından başlatılan 3 günlük grev büyük kaosa yol açtı.

Haberin Devamı

Salı günü havayolu sektör çalışanlarının başlattığı grev. Fransız hava sahasında gerçekleşen uçuşlarda yüzde 50'ye  varan iptallere sebep oldu

Grev sebebiyle Ryanair dün 200 bugün ise 244 uçusunu iptal etmek zorunda kalırken, EasyJet 128 uçusunu durdurmak zorunda kaldı.

Diğer taraftan aralarında British Airlines'ın da bulunduğu pek çok havayolu şirketinde de 9 saate varan rötarlar ve iptaller yaşandı.

240'ın üstünde havayolu şirketini temsil eden Uluslarası Hava Taşımacılığı Birliği, bugün greve Belçika, Slovakya ve Macaristan'daki hava çalışanlarının da dahil olacağını ve çok daha büyük aksakların yaşanmasının beklendiğini açıkladı.

/images/100/0x0/55eb65caf018fbb8f8be8571

Haberin Devamı

Grev sebebiyle mağdur olan yolcuların ise tepkisi sert oldu. Colin McElwee adlı bir yolcu Londra Baselona arası uçuşunun 9 saat rötarın ardından iptal olduğu belirtti.

Grevin en çok etkilediği havayolu firmalarından olan EasyJet sözcüsü yaptığı açıklamada,bir avuç insanın başlattığı bu grevin haksız ve kabul edilemez olduğu ifade etti.

Şirket sözcüsü, "Bu grevi yapmakta olan kamu çalışanları hakları en çok korunan ve en yüksek maaşları alan çalışanlar. Bu tip şeylerin önüne geçmek için  ABD 'de olduğu gibi hava çalışanlarının grev yapmasını kanunla önüne geçilmesi gerekir" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!