Fransa Sanayi Bakanı:Renault’daki casusluk ‘ekonomik savaş’ gibi

Güncelleme Tarihi:

Fransa Sanayi Bakanı:Renault’daki casusluk ‘ekonomik savaş’ gibi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 00:00

Fransız otomotiv devi Renault’da elektrikli otomobil programına ilişkin casusluk yapıldığı gerekçesiyle üst düzey 3 çalışanını açığa alınmasından sonra hükümet de olaya el koydu. Renault yönetimi “stratejik aktiflerini de tehdit eden boyutta ciddi casusluk olayı” olduğunu açıklarken, grubun yüzde 15 hissedarı olan ve krizde destek olan Fransız devleti de konu hakkındaki endişesini dile getirdi.

Yardımı alanlar için tedbir

Sanayi Bakanı Eric Besson, RTL radyosunda yaptığı açıklamada olayın “ciddi” göründüğünü, aşırı olsa da “ekonomik savaş” ifadesinin bu duruma uygun olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Bu olay bir kez daha endüstriyel casusluk alanında, ekonomik zeka alanında şirketlerimizin karşı karşıya olduğu riskleri gösteriyor. Bu çok ciddi bir olay. Bütün sanayi kuruluşlarımızı ilgilendiriyor. Devletten yardım alan tüm şirketlerin endüstriyel gizliliğin güçlendirilmesi için gerekli çalışmaları başlattık.”

5 aydır izliyorlardı

Olayın ortaya çıkmasından sonra tüm şirket çalışanları ve kamuoyu, “Coast Killer” lakaplı Renault Genel Müdürü Carlos Ghosn ve üst yönetimin nasıl kendi içlerindeki bir köstebeği fark edemediklerini koşunurken, şirketten de bir açıklama geldi. Renault Hukuk Müdürü Christian Husson, ağustos ayı başından beri süren titiz bir soruşturmanın bu 3 kişinin bilerek ve isteyerek firmayı tehlikeye soktuklarını ortaya çıkardığını, casusluk çalışmasının daha çok Renault-Nissan ortaklığında yürütülen elektrikli araçlar üzerinde olduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!