Four Seasons Atik Paşa yalısında kararlı

Güncelleme Tarihi:

Four Seasons Atik Paşa yalısında kararlı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş'taki Atik Ali Paşa Yalısı için açılan ihalede en yüksek teklifi yine Four Seasons Oteli verdi: 29 milyon dolar. Aynı grup, Şubat 1999'da yapılan ihalede 29 milyon 250 bin dolar teklif etmişti.

Hazineye ait Atik Ali Paşa Yalısı için yapılan son ihalede en yüksek teklifi 29 milyon dolarla Sultanahmet Turizm-Four Seasons Girişim Grubu verdi.

Bu grup yalının 49 yıllığına kiralanması için yapılan önceki ihalede de en yüksek teklifi vermişti. Ancak bu teklif şimdikinden 250 bin dolar daha fazlaydı.

Atik Ali Paşa Yalısı olarak bilinen bina, Beşiktaş'ta deniz kıyısında, Çırağan Caddesi'nde bulunuyor. 1998’de 2634 Sayılı Turizmi Teşvik Yasası uyarınca hükümet kararıyla turizm alanı ilan edilen bölgeler arasına girdi. Bu kapsamdaki başka birçok yerin aksine, mevcut tarihi yapının korunması halinde turizm merkezi olmasını Büyükşehir Belediyesi de onaylıyordu.

Ancak Şehir Plancıları Odası karşı çıkarak Danıştay'a başvurdu. Danıştay 6. Dairesi yürütmenin durdurulmasını kararlaştırdı.

Yalının 49 yıl süre ile kiralanması için 1998'de ihale açılmıştı. 1998 Aralık ayında 6 firmanın teklif verdiği ihaleye beş firma katılmış, Şubat 1999’da açık artırmada en yüksek teklifi 29 milyon 250 bin dolarla yine Sultanahmet Turizm A.Ş ve Four Seasons Ortak Girişim Grubu vermişti.

Ancak ihale sonuçlanamayınca Özelleştirme İdaresi aradan geçen zamanın şartları değiştirdiğini belirterek ihaleyi iptal etti.

Şimdiki hükümet kurulduktan sonra yeniden ihale açıldı. Bu defa ihaleye iki şirket katıldı. Four Seasons’ın dışında, Limak ve Yat Turizm Denizcilik ve Liman İşletmeciliği'nin katıldığı pazarlıkta en yüksek teklifi 29 milyon dolarla yine Four Seasons verdi.

Four Seasons, yalıyı otel olarak kullanmayı planlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!