Fotoğraf filmi öldü, Fuji ’güzelliği’ seçti

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraf filmi öldü, Fuji ’güzelliği’ seçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2006 00:00

Fotoğraf filmciliğinde bir zamanlar dünyanın en büyüklerinden olan Japon Fuji Photo Film, dijital teknolojiyle fotoğraf filmciliğinin yok olmaya başlamasıyla gözünü hiçbir zaman bitmeyecek kadın güzellik ürünlerine çevirdi.

Dünya kurulduğundan bu yana var olan ve hiçbir zaman sona ermeyecek olan "daha güzel olma arzusunu" tatmin etmek, Fuji Film’in yeni hedefi oldu.

İLK GÜZELLİK ÜRÜNLERİ: Dünyanın renkli film satışlarında en büyük ikinci şirket olan Fuji, f2i (f kare i) cilt bakım ürünleri serisini ve f3i (f küp i) dokuz diyet takviyesinden oluşan seriyi 28 Eylül’de piyasaya çıkaracak. Fuji Film’in Başkanı Shigetaka Komori, şirketin sağlık ve bakım alanında faaliyet göstermeye karar verdiğini belirterek, "Bu sektörün 21’inci yüzyılın en büyüğü olabileceği söyleniyor. Bu sektör insanların zihinsel huzurunu, güvenlik ve sağlığını destekliyor" dedi. Şirketin yüksek kalitede filmler yaratmaya devam ederken, sağlık-bakım alanında kullanılabilecek kimya teknolojilerini de geliştirdiğini anlatan Komori, "Biz şirketimizin çeşitli ve yüksek teknolojisini kullanarak, özellikle doğru kimya ve doğru kontrol süreci ile iyi ürünler üreteceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

PERSUS’U SATIN ALDI: Film fotoğrafcılığı sektörünün ciddi şekilde daralmasıyla Fuji Film farma-sölit alanında büyümek için 2006’nın başlarında Persus Proteomics’in yüzde 22’sini satın aldı. Persus, Tokyo’da kurulmuş gelişim ilaç üreticilerinden biri. Fuji yeni ürünlerini internetten ve mail order (posta-sipariş) yöntemiyle satacak. Şirket böylece Mart 2007’ye kadar 25,5 milyon dolarlık gelir elde etmeyi planlıyor.

5 BİN KİŞİYİ ÇIKARMIŞTI: Fuji Film bu yıl tüm dünyada 5 bin kişiyi işten çıkarmış ve zor rekabet şartları arasında üretimini Çin’de dijital fotoğraf makinesine çevirmişti. Rakibi Konica Minolta da çeşitlendirmeye gitmek zorunda kalmıştı. Konica Minolta bütün fotoğraf makinası ve film üretimini durdurup, daha kárlı olan optik ve medikal görüntüleme aktivitelerine odaklanmıştı. Diğer Japon ikonu Nikon da hemen hemen bütün film fotoğraf makinası üretimini durdurup, dijital teknolojiye odaklanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!