Forum İstanbul’a 1 milyar Euro yattı, 500 milyon Euro bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Forum İstanbul’a 1 milyar Euro yattı, 500 milyon Euro bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 00:00

Hollandalı Multi Corporation’in Türkiye’deki iştiraki olan Multi Turkmall’ın 750 milyon Euro’luk yatırımla açtığı İstanbul Bayrampaşa’daki Forum İstanbul Alışveriş Merkezi, ilk yılında 500 milyon Euro ciro hedefi koydu. 495 bin metrekarelik alana kurulu merkez, Türkiye ve Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olacak.

Haberin Devamı

İstanbul’un en büyüğü
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla açılan Forum İstanbul’un açılış töreninde konuşan Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel, alışveriş merkezinin bugüne kadar İstanbul’da yapılmış en büyük proje olduğunu belirterek, alışveriş merkezinin 2-3 ay içinde tam dolacağını söyledi.
Multi Turkmall CEO’su Levent Eyüboğlu ise, Forum İstanbul’a 750 milyon Euro’luk yatırım  yaptıklarını, bu yatırım bedeline mağazaların yatırımları da eklendiğinde ortaya çıkan toplam yatırımın 1 milyar Euro’yu bulduğunu kaydetti. Yılda 25 milyon ziyaretçi çekmeyi ve 500 milyon Euro ciro elde etmeyi hedeflediklerini aktaran Eyüboğlu, “12 yıllık geçmişi olan Forum İstanbul ile 6 bin kişiye istihdam sağladık. Forum İstanbul, Multi Turkmall’un Türkiye’deki yedinci, İstanbul’daki ilk projesi” dedi.
265 marka yer alacak
Levent Eyüboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buraya harcadığımız zamanı, imkanları ve emeği hiçbir yere harcamamıştık. Bayrampaşa’da 495 bin metrekarelik alanda kurulu alışveriş merkezinin 175 bin metrekarelik kiralanabilir alanı bulunuyor. Ulusal ve uluslarası 265 markasıyla sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da en büyük alışveriş ve yaşam merkezi. Forum İstanbul’un kiracıları arasında 29 bin 500 metrekarelik alanda hizmet veren Ikea, 8 bin metrekare üzerine kurulan Türkiye’nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo, Praktiker ve Tepe Home gibi markaların var.”

Haberin Devamı

Ayazağa Kültür Merkezi yeniden inşa edilecek

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Forum İstanbul’un, İstanbul’a çok yakışan bir yatırım olduğunu belirterek, şu müjdeyi verdi: “Forum İstanbul, kentin ihtiyacı olan bir yatırımdı. Forum projelerinin hepsini gördüm. Multi Corporation, Turkmall ve Multi Turkmall ile bir anlaşma gerçekleştirdik. Bu anlaşmayla İstanbul’da 20 yıldan bu yana bir ‘İstanbul Masalı’na dönmüş olan Ayazağa’daki Kültür Merkezi’ni de önümüzdeki aylarda yeniden inşa ederek İstanbul’a özlemini kurduğumuz bir kültür ve sanat merkezi  kazandırmaya çalışacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!