Formula 1’de trafik sorunu Tarkan konseriyle çözülecek

Güncelleme Tarihi:

Formula 1’de trafik sorunu Tarkan konseriyle çözülecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2006 00:00

27 Ağustos’ta yapılacak olan Formula 1 İstanbul yarışında yaşanacak trafik sıkışıklığı için ’Tarkan’ formülü bulundu. Yarışın bitişi ile birlikte, piste 6 adet tır gelecek. Bu tırlardan 4’ü açılarak 12 metreye 12 metre bir sahne oluşturacak ve Tarkan konser verecek. Böylece, konser ile trafik izdihamının azaltılması planlanıyor.

DÜNYANIN en çok ilgi çeken motorsporları organizasyonu olan Formula 1, 27 Ağustos’ta ikinci kez İstanbul’da düzenlenecek. 3 gün boyunca 203 TV kanalı ile 2.5 milyar kişiye ulaşacak Formula 1 organizasyonu için İstanbul’da hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, geçtiğimiz yıl yarış sonrasında yaşanan trafik sorunu için Tarkan konserli çözüm yolu bulundu.

HERKES ÇALIŞIYOR: Bu yıl Formula 1’i izlemeyi planlayanların aklındaki en büyük sorunun hem gidişte hem de çıkışta yaşanan trafik sorunu olduğunu kaydeden Formula 1 Derneği Kurucu üyesi Nuri Çolakoğlu, bunun için MSO, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Akfırat Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüklerinin yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Çolakoğlu, özellikle Formula 1 yarışının sona ermesinin ardından yaşanan trafik sorunu için Tarkan konseri organize edeceklerini belirterek şöyle konuştu: "Yarışlar bitip, kupa töreni tamamlanırken piste 6 adet tır gelecek. Bu tıR’lardan 4’ü açılarak 12 metreye 12 metre bir sahne oluşturacak. Diğer 2 tır da müzik sistemleri ve hoparlörlerden oluşacak. Benzer bir konser Superbowl’da da gerçekleşmişti. Bu konser ile trafik izdihamının önemli oranda çözüleceğini düşünüyoruz."

ALTERNATİF TAHLİYE YOLLARI: Çolakoğlu, diğer taraftan İstanbul Park’ta yerel yönetimler ve MSO tarafından alternatif tahliye yollarının belirlendiğini belirterek, "Geçtiğimiz yılki gibi tek bir çıkış olmayacak. Belediyenin ve valiliğin katkısıyla yeni tahliye yolları açıldı" diye konuştu. Ferrari pilotu Michael Schumacher ve Renault pilotu Fernando Alonso arasında yaşanan rekabetin bu yıl İstanbul yarışını çok daha heyecanlı bir hale getirdiğini söyleyen Çolakoğlu, "Formula 1’de uzun süredir böyle heyecan yoktu. İstanbul’da Schumacher, liderliği Alonso’nun elinden almak için yarışacak" dedi.

MİLLİ HAVA ESECEK: Petrol Ofisi’nin bu yıl Formula 1’e Milli bir hava katacağını da kaydeden Çolakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bildiğiniz gibi Petrol Ofisi’nin Formula 1’in alt kategorisi olan GP2’de sponsor olduğu takım, önemli başarılara imza atmaya başladı. Petrol Ofisi FMS takımı, bu yıl İstanbul’da gerçekleşek yarışı biziml açımızdan milli bir havaya sokacak. Petrol Ofisi, 3 gün boyunca Türk bayrağı dağıtarak, tribünleri kırmızı beyaza boyacak."

Petrol Ofisi’nde hazırlık tam gaz

İSTANBUL Park pistinin isim hakkını alarak, Formula 1 İstanbul yarışında pistin ismini ’Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix’ olarak değiştiren Petrol Ofisi’de dev yarış için çalışmalarını sürdürüyor.

Pistte yer alan Petrol Ofisi kızlarının kıyafetlerini Arzu Kaprol’e özel olarak tasarlattı.

F1 özel hediye tasarım çalışmaları, F1 party organizasyonu yapıyor.

13 Ağustos’ta İstanbul’da GP2 roadshow gerçekleştirecek.

F1 yarışları öncesi PO FMS takımı, F3 araçları ve 25 küçük adam gösteri sürüşü yapacak. Ayrıca Jason Tahincioğlu çift kişilik olan "Radical" adlı gösteri aracında basın ve VIP davetlilerini İstanbul Park’ta tur attıracak.

Petrol Ofisi istasyonlarında F1’e özel marka çalışmaları yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul içi reklam uygulamaları yapıyor. Bu bağlamda elektrik direkleri, prizmalar, bilboardlar, köprü altları gibi yerlere yapılan markalama çalışmaları yapılıyor.

İstasyonlarda satılmak üzere, Arzu Kaprol’ün tasarladığı PO’ya özel F1 ve GP2 kıyafetleri tasarımı ve üretimi yapılacak.

İstanbul Park’a giriş çıkış için neler yapılıyor

BU yıl düzenlenecek yarış öncesinde ulaşım sorununun ortadan kaldırılması için İstanbul Park Pisti’nde bazı değişiklikler ve yenilikler yapıldı.

İlk olarak araç ve yayaların piste giriş ve çıkış noktaları çoğaltıldı.

Bununla birlikte pist içindeki otoparklar fiziki olarak daha kontrollü bir hale getirildi. Pist içerisindeki otoparklarınsa (geçtiğimiz yıl en çok sorun yaşanan bölüm) belli sayıda bilet alanlara verilecek olan araç stickerları ile kullanılması kararı alındı.,

İstanbul Park’a gelecek olan diğer araçlar Büyükşehir ve Akfırat Belediyeleri’nce genişletilmiş ve düzenlenen pist dışındaki otoparkları kullanacak.

Tesis içinde yayalarla araçların kesiştiği noktaya üst geçit yapılıyor ve yaya yolları genişletiliyor.

2005 yılına ait işaret ve yönlendirme levhalarına takviye yapılıyor.

Etkinlik sonundaki araç tahliyesi, tesisin tüm kapıları ve bu kapılara bağlanmış olan yardımcı yollar aracılığı ile yapılması yaygın hale getirilecek.

Formula 1 yarışları için hazırlanacak ulaşım bilgilendirme filmi kamuoyunu yoğun bilgilendirmek üzere TV’lere dağıtılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!