Ford'la Koç'tan 500 milyon dolarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

Fordla Koçtan 500 milyon dolarlık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Koç Grubu'yla işbirliklerinin 70. yılı nedeniyle Türkiye'ye gelen Ford'un Başkanı Alex Trotman, dün Rahmi Koç'la birlikte Başbakan Mesut Yılmaz'ı ziyaret etti. Koç, ‘‘İki kademede 500 milyon dolarlık yatırıma hazırlanıyoruz’’ dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Ford'la birlikte iki kademede toplam 500 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Koç, işbirliklerinin 70. yılı kutlamaları nedeniyle Türkiye'ye gelen Ford Yönetim Kurulu Başkanı Alex Trotman'la birlikte gittiği Ankara'da Başbakan Mesut Yılmaz tarafından kabul edildi.

Koç, Yılmaz'a yapacakları yatırımla ilgili bilgi verdiklerini söyledi. Başbakan Yılmaz'ın, projeyi ‘‘çok müspet’’ karşıladığını ifade eden Koç, söz konusu yatırımla, yeni tip bir araç üreteceklerini, Ford firmasının, bu araçları üçüncü ülkelere pazarlayacağını bildirdi. Dün akşam İstanbul’da Çırağan Sarayı’nda Ford-Koç işbirliğinin 70. yılı nedeniyle bir davet verildi.

Koç, hükümetin ekonomi politikasını beğenip beğenmediğinin sorulması üzerine de şunları söyledi: ‘‘Beğeniyorum. Biraz daha özelleştirme yaparlarsa daha iyi olacaktır. Ben ümitliyim, enflasyon zamanla düşecek, en azından düşme trendi gösteriyor.’’

Koç, seçim tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlarken de, seçime gidilmesine Meclis'in karar vereceğini söyledi. Koç, ‘‘Seçim, psikolojik birşeydir. Seçim olduğu zaman enflasyon oluyor, para harcaması oluyor, işler duruyor, herkes seçimin neticesini bekliyor. Dolayısıyla iyi tarafı da var, o kadar iyi olmayan tarafları da var. Bu nedenle seçim kararı alınırken çok dikkat etmek lazım’’ diye konuştu.

Koç: Baykal'ın bir bildiği vardır

Rahmi Koç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, hükümetin doğal ömrünü tamamladığına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine, ‘‘CHP lideri istediği gibi konuşabilir. Herhalde bir bildiği vardır’’ dedi. Koç, bu konudaki düşüncesinin sorulması üzerine, ‘‘Nereden çıkarıyorsunuz bu hükümetin ömrünün bittiğini ya da tamamladığını? Hükümet işleri yürütüyor. Memleketin sorunları öyle ki... Hangi hükümet gelirse daima zorlukla karşılaşacaktır’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!