Ford Ranger yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Ford Ranger yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2009 13:28

Ford Otosan Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, Yeni Ford Ranger ile, yakaladıkları “liderliği” sürdürmeyi ve yılı, 2 bin adet satış yaparak kapatmayı hedeflediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

İŞTE YENİ FORD RANGER

Özüner, Yeni Ford Ranger'ın tanıtımı için Kemerburgaz MounTrain'de düzenlenen basın toplantısında, Otomotiv Türevli Pick Up pazarında 2004-2008 yılları arasında her yıl yaklaşık 14-16 bin arasında satış olduğunu hatırlattı.

Otomotiv türevli pick up pazarının, ticari araçlardan aldığı payın geçen yıl, yüzde 10'lara yaklaştığını, kendi satışlarının da bu oranlarla aynı olduğunu dile getiren Özüner, şunları kaydetti:

“Pazarda bu yıl, ilk altı ayda bir daralma var. Ancak, buradaki daralmanın genel ticari araçlardaki daralmadan daha az olacağını bekliyoruz. Ranger, geçtiğimiz yıla kadar 6. en çok satan markaydı, geçen yıl yüzde 12,4 pazar payıyla 3. en çok satılan marka oldu. Bu yıl ise ilk 6 aya baktığımızda yüzde 18,9'luk pazar payı ile en çok satan marka haline geldiğini görüyoruz.

Haberin Devamı

Bu segmentteki müşteri profili, 2004 yılından bu yana değişmeye başladı. Eskiden bu araçlar sadece ihalelerde ve devlet satışlarında yer alan, filo aracı olarak kabul ediliyordu. Ama son yıllarda araçların donanımlarında binek araç konfor ve tasarım özelliklerinin artmasıyla kişisel amaçlı kullanım da başladı. Bu araçlar şehirde özgür olmayı hedefleyen bir yaşam tarzının göstergesi oldu. Pazarın daralmamasına da, bu yeni müşteri profilinin eklenmesinin önemli etkisi oldu.”
Otomotiv türevli pick up pazarının yaklaşık üçte ikisinin 4x2, üçte birinin de 4x4 araçlardan oluştuğunu ve kendi satışlarının da aynı oranlarda olduğunu anlatan Özüner, “Yeni Ford Ranger ile yakaladığımız liderliği sürdürmeyi ve yılı 2 bin adet satış yaparak kapatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özüner, bir soru üzerine Ranger'i eskiden sadece 12-15 bayilerinin sattığını, şimdi ise müşteri profilinin değişmesi ile hemen her ilde satıldığını söyledi.

“EN İDDİALI ÜRÜN GAMI”

Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay da, Ranger'ın, Ford Otosan'ın “en güçlü” olduğu segment olan ticari araçlar segmentinin bir ürünü olduğunu belirtti.

Otay, bugüne kadar toplamda 18 bin adedin üzerinde Ranger sattıklarını vurgulayarak, yılın ilk 6 ayında otomotiv türevli pick up pazarında lider olduklarını hatırlattı

Haberin Devamı

Yeni Ranger'in daha kinetik dizayn çizgilerine sahip ve geneli itibariyle daha güçlü olduğunu anlatan Otay, “Ticarette arayacağınız güç, arazide arayacağınız özgürlük ve şehirde arayacağınız konfor, Yeni Ford Ranger'da tek bir paket olarak sunuluyor. Yeni Ranger, 3 farklı müşteri talebine de hitap eden bir ürün oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yıldan bu yana gerçekleştirdikleri lansmanlarla, bugüne kadar sahip oldukları “en iddialı ürün gamı”na kavuştuklarını belirten Otay, Türk tüketicisine, hem binek otomobillerde, hem de ticari araçlarda pek çok seçenek sunduklarını ifade etti.

Ford'un ticari araç pazarındaki gücünü, hafif sınıf ticari araçlardaki “Transit” ve “Transit Connect” satışlarından aldığına işaret eden Otay, “Ticari araç segmentinde yıllardır açık ara lider konumdayız. Pazar payımız yıllardır yüzde 30'un üzerinde. Ranger da segmentinin lideri konumuna geldi” şeklinde konuştu.
Otay, bir soru üzerine araçların artık “One Ford” felsefesiyle üretildiğini belirterek, tüm araçların, dünyadaki tüm müşterilerin ortak beğenilerinin ortak tercihine göre ve tek ürün olarak geliştirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Diğer bir soru üzerine araçların ruhsatlarına bakıldığında erkeklerin daha çok olduğunun görüleceğini, ancak bu araçların, genellikle ailelerin ortak kullanımı için alındığını anlatan Otay, bu yüzden ruhsatlardan elde edilecek oranların doğruyu yansıtmayabileceğini belirtti.

Nuri Otay, diğer bir soru üzerine de Türkiye otomotiv pazarının, her teşvik yapılan yılın arkasından durulduğunu ifade etti.

Otay, “Bu yıl en kötü günlerde tahminlerimizi 350 bine kadar düşürmüştük. En iyi günlerde 500 bini geçer diyorduk. Şimdi 480-500 bin adet satışla yılın biteceğini tahmin ediyoruz. 2010 yılı için bir tahmin yapmak zor ama bu günden baktığımızda 400-420 bin araç satışı olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

YENİ RANGER

Ford Otosan Pazarlama Müdürü Serhan Turfan da Yeni Ford Ranger'ın, 1 ton yük taşıma ve 3 ton römork çekme kapasitesi ve düşük işletim maliyetleri sayesinde ticari araçlar sınıfında rekabetçi bir konumda olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Müşteri profilinin değişmesi üzerine Ranger'daki dış renk seçeneklerini sekize çıkardıklarını anlatan Turfan, Yeni Ford Ranger serisinde, 4x2 konfigürasyonunda “Standart” ve “XLT”, 4X4 konfigürasyonunda ise “Standart” ve “Wildtrak” modellerinin sunulduğunu bildirdi.

Yeni Ranger'da motor gücünü de artırdıklarını dile getiren Turfan, serinin en üst modeli olan Ford Ranger Wildtrak'ın, 156 PS güç, 380 Nm tork ve otomatik şanzıman seçeneğine sahip 3.0L dizel motor ile satışa sunulduğunu ifade etti.

Tüm Ford Ranger modellerinde klima, Mp3 çalar CD sistemi, ayarlanabilir direksiyon, bardaklık yuvalı orta konsol ve torpido üstü çekmece'nin standart olarak sunulduğunu anlatan Turfan, aracın düz yol testlerinin Almanya'daki otobanlarda, arazi testlerinin ise Himalaya Dağları'nda gerçekleştirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Serhan Turfan, Yeni Ranger serisinde fiyatların 37 bin 780 liradan başlayıp 55 bin 395 liraya kadar çıktığını kaydetti.

Soruları da yanıtlayan Turfan, bir soru üzerine otomotiv türevli pick up pazarında 4x4 kullanım oranının, yüzde 35 olduğunu ve 4x4'ü tercih edenlerin, araçlarını genellikle doğada kullandıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!