Ford Otosan 16 ayda 15 yeni model çıkaracak

Güncelleme Tarihi:

Ford Otosan 16 ayda 15 yeni model çıkaracak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2012 14:10

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “2014'ün Şubat ayına kadar 15 yeni model çıkarmış olacağız. Bu kadar kısa sürede bu kadar yeni modelin piyasaya girmesi bizim sektörde bir rekor” dedi.

Haberin Devamı

Bayi ziyareti için Erzurum'a gelen Yenigün, Cindilli Otomotiv'de düzenlediği basın toplantısında, Ford Otosan'ın 100'ü aşkın satış ve yaklaşık 150 servis noktasında hizmet verdiğini söyledi.

Bayileri gezme amaçlarının “onlara iyi işler ve bol kazanç dilemek, ortamı görmek” olduğunu belirten Yenigün, “Bayi sahiplerimizden de birincilik sözü alıyoruz. Gittiğim her yerde bayilerimiz bu sözü veriyor. 10 yıldır Türkiye'de piyasa birincisiyiz. 11'inci yılda da bu devam edecek. Yeni ürünlerimizle de bunu pekiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Yenigün, 2013 yılının Ocak ayında piyasaya yeni bir kamyon modeli çıkaracaklarını ifade ederek, Ağustos ayında yurt dışında kamyon yarışması yapan yılın kamyonunu seçen bir organizasyonda Ford kamyonun üçüncü olduğunu, kamyonla ilgili esas projelerinin 2017 yılı için planlandığını söyledi. Yenigün, 2013'te yeni ürünler piyasaya süreceklerini belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Almanya'da tanıtımı yapılan Ford Transit'in daha büyük versiyonunu önümüzdeki yılın son çeyreğinde piyasaya süreceğiz. Kuga, Fiesta, Connect yenileniyor. Dolayısıyla 5-6 yeni ürünümüz var. Yılın sonuna doğru büyük arabamız çıkacak. 2014'te de Connect'ten daha küçük bir ticari marka çıkaracağız. O aracı da çıkardığımız zaman otomobillerle birlikte 2014'ün Şubat ayına kadar 15 yeni model çıkarmış olacağız. Bu kadar kısa sürede bu kadar yeni modelin piyasaya girmesi bizim sektörde bir rekor.”

Hükümetin Cumhuriyetin 100. yıl vizyonu kapsamında kendilerine de görev düştüğünü ifade eden Yenigün, “Bu ölçekte hem üretim hem ihracat anlamında sayılar çok yüksek. Önümüzde de 10 yıl kaldı. Bu 10 yılda da Otosan olarak çok plan, program yapıyoruz. Yeni fabrikamızın temelini attık. 2014 yılında çalışmaya başlayacak” diye konuştu.

Yenigün, Türkiye'de otomotiv pazarının 2012 yılının 8 ayında ekonomide alınan önlemlerin, ÖTV oranındaki artış ve ekonomik faaliyetlerdeki yavaşlama sonucunda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 daraldığını belirterek, Ford Otosan olarak 8 aylık dönemi yüzde 13,8'lik pazar payı ile lider kapattıklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Cindilli Otomotiv'in sahibi Muammer Cindilli toplantının sonunda Yenigün'e tablo hediye etti. Yenigün de el yapımı bir minibüs maketini Cindilli'ye armağan etti.
Yenigün daha sonra Cindilli Otomotiv'i gezerek çalışanlarla görüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!