Ford, Koç yönetimine girdi

Güncelleme Tarihi:

Ford, Koç yönetimine girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ford, Koç yönetimine girdi. Koç Holding, dün yapılan genel kurulunda 2000'li yıllardaki rekabette yabancılardan destek alacağının mesajlarını verdi. Koç Holding, bu amaçla İdare Meclisi'ne Dünya Bankası'ndan John H. McArthur, Nestle'nin Başkanı Helmuth Oswald Maucher ve Ford Başkan Yardımcısı Wayne Booker girdi.

Koç Holding, 2000 yıllardaki rekabete yabancıların desteğiyle hazırlanacak. Koç Holding'in dün yapılan 35'inci Genel Kurulu'nda İdare Meclisi'ne dünyada önemli işlere imza atan üç yabancı üye katıldı.

Harvard Üniversitesi İşletme İdaresi Fakültesi'nin 15 yıl dekanlığını yapan halen Dünya Bankası Başdanışmanlığı'nı yürüten John H.McArthur, İsviçre Nestle'nin Başkanı Helmuth Oswald Maucher ve Ford Motor Company Başkan Yardımcısı Wayne Booker Koç Holding'in İdare Meclisi'ne girdi.

Koç Holding yöneticileri, 2000'li yıllara yeni takımla hazırlanacaklarını ve bölgesel globalizasyona gideceklerini belirttiler. Koç Holding'e giren yabancı üç ismin Koç'a dünyada yeni hedefler getireceği söyleniyor.

Koç Holding'in 2000'li yıllardaki stratejilerinin de farklı sektörlerde yoğunlaşacağı konuşuluyor. Bugüne kadar Koç'un amiral gemileri olarak görülen iki şirketi, Arçelik ve Tofaş'ın yerini bundan sonra finans ve tüketim grubundaki şirketlerin alacağı tahmin ediliyor.

1 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, genel kurulda yaptığı konuşmada, dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen en ufak bir sarsıntının bütün ülkelere sıçrayabildiğine dikkat çekti. Koç, ‘‘Biz de bu değişime ayak uydurabilmek için insan kaynaklarımızı geliştirmekte, işlerimize dar kalıplar yerine global bir perspektifte bakmaktayız’’ dedi. Koç, şöyle devam etti:

‘‘Hangi işi yapıyor olursak olalım, fevkalade dikkatli, hadiseleri yakından takip eden, anında karar veren bir konumda olmalıyız. Üretim kalitemizde, dünyayla rekabet edebileceğimiz bir noktadayız. Ürünlerimizi en etkin şekilde pazarlayabileceğimiz noktadayız. Rakiplerimize karşı özellikle marka değerini artırıcı yeni ve yaratıcı pazarlama yöntemleri uygulamaktayız. İhracatımızı ve yurtdışı işlerimizi büyütebilmek için büyük çaba göstermek zorundayız.’’

Koç Topluluğu'nun cirosunun hálá büyük bölümünün Türkiye piyasasına bağlı olduğunu belirten Rahmi Koç, ‘‘Bütün yabancı şirketlerin Türkiye'ye geldiği serbest rekabet ortamında iç piyasaya dayanarak büyünemeyeceğinin bilincindeyiz. 1999 yılında ihracatımızı yüzde 33 artırarak, 1 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz’’ dedi.

YATIRIMLARA DEVAM

Rahmi Koç, topluluğun otomotiv sektörü dışında, beyaz eşya, finans, gıda, perakendecilik, enerji, inşaat, turizm ve hizmet alanlarında faaliyetlerini, yoğun uluslararası rekabet koşullarına uygun yatırım ve stratejilerle sürdüreceğini söyledi. Enerji ve telekomünikasyon sektörlerinin de büyüme programı içinde yeni iş alanları olarak yer aldığını belirten Rahmi Koç, enerji sektöründeki özelleştirmelere teklifler verildiğini ve yakından takip edildiğini belirtti.

Koç Topluluğu'nun çevreye olan duyarlılığını da vurgulayan Rahmi Koç, ‘‘Yatırımlarımızda bölge insanı ile bütünleşerek, yöreye ve çevreye sahip çıkmaya devam edeceğiz’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!