Forbes: Türkiye dolara geçsin

Güncelleme Tarihi:

Forbes: Türkiye dolara geçsin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2002 02:03

Ünlü Amerikan ekonomi dergisi Forbes, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) politikalarının ‘‘dünyaya verdiği zararı’’, El Kaide örgütünün terörüyle kıyaslayarak, Türkiye'nin bu politikalardan uzaklaşıp, para birimi olarak doları benimsemeyi düşünmesini önerdi.

Derginin sahibi, muhafazakar milyarder politikacı Steve Forbes imzasıyla yayınlanan başyazıda IMF, ‘‘El Kaide'nin bilinçsiz müttefiki’’ olarak nitelendirilirken, IMF'nin büyüme karşıtı ekonomik reçetelerinin dünyaya büyük zarar verdiği savunuldu.

IMF politikalarının Arjantin'i yıkıma götürdüğünü ve şimdi de sıranın Türkiye‘ye geldiğini ileri süren Forbes, ABD yönetimini de, Fon’un yanlışlıklarını durdurmamakla suçladı.

Steve Forbes, başyazısında, IMF'nin budalaca bir şekilde ülkelerde para birimini devalüe ettirdiğini ve devalüasyonun yol açtığı enflasyonun körüklenmesiyle hiçbir ülkenin refaha ulaşamadığını yazdı. Bu durumda doların sihirli reçete olduğunu savunan Forbes, ‘‘Türkiye kesinlikle dolara geçmeyi düşünmeli. Geçen yıl başlarında IMF'nin, Türk Lirası'nda yol açtığı yıkım, ülkenin ekonomisine çok büyük zarar verdi’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!