Fiyatı henüz açıklayamam

Güncelleme Tarihi:

Fiyatı henüz açıklayamam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2015 09:34

YAKLAŞIK 3.5 milyon abonesi bulunan ücretli TV platformu Digiturk’un satışıyla ilgili olarak konuşan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Katarlı beIN Media Grup ile ön protokol imzalandığını açıkladı. Gül, satış fiyatı ile ilgili sorumuza ise “Henüz açıklayamam” cevabını verdi.

Haberin Devamı

İKİ yıldır Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), tarafından yönetilen Digiturk’ün satışında sona gelindi. Uzun süredir görüşmelerin devam ettiği Katarlı beIN Media Grup ile ön protokol imzalandığını söyleyen TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, “Süreç devam ediyor. İlk imzalar atıldı” dedi. Satış fiyatıyla ilgili olarak sorumuza ise Gül, “Fiyatı henüz açıklayamam” cevabını verdi. TMSF yetkilileri ise açıklamanın, Ramazan Bayramı sonrası yapılacağını açıkladı.

PSG’Yİ SATIN ALDI

Digiturk’ü satın alan Katarlı şirket son yıllarda spor alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. beIN Medya Grubu’nun CEO’su ise Nasser Al-Khelaifi. Ünlü işadamı futbol alanında yaptığı yatırımlarla öne çıkıyor. Al-Khelaifi, yatırımlarında olduğu gibi gerçek hayatta da tam bir spor aşığı. Profesyonel bir tenisçi olan Katarlı işadamı, spor yatırımlarına ‘Katar Spor Yatırımları’ (Qatar Sports Investments) fonunu kurarak başladı. Fonu kurduktan sonra Fransız futbol takımı Paris Saint-Germain’i satın alan Al-Khelaifi, kulübün sadece son 4 yılda 500 milyon dolarlık transfer yapamasını sağladı. Bu transferler sayesinde ise Paris Saint-Germain (PSG), transfer harcamalarıyla Real Madrid, Manchester United, Bayern Munich ve Barcelona gibi dünyanın dev futbol kulüpleriyle yarışmaya başladı.

Haberin Devamı

10’DAN FAZLA ÜLKE

Al-Khelaifi’nin Digiturk’e kadar uzanan spor yatırımları da beIN Medya Grubu’nun son dönemlerde hız verdiği konular arasında. 2013 yılı itibariyle yayıncılık alanındaki yatırımlara başlayan Katarlı işadamı, Al Jazeera Sport’un marka haklarını satın alarak “beIN SPORTS”un adındaki platformu kurarak küresel çapta spor müsabakaları ve yorumları alanında iddialı olmaya başladı. Grup, şu anda “beIN SPORTS” adındaki platformla, tüm dünyaya yayın yapan 36 kanalı yayın yapıyor. Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinin yanı sıra Fransa, İspanya, ABD, Kanada, Avustralya, Hong Kong, Tayland, Filipinler, Endonezya ve Rusya beIN SPORTS’un kanalları izlenebiliyor. beIN SPORTS, hatta Avustralya’daki futbol ligini yayınlama lisansını geçtiğimiz yıl itibariyle almayı başardı.

Haberin Devamı

Birçok spor dalı bulunuyor

beIN SPORTS kanallarında sadece futbol maçları yayınlanmıyor. Motosiklet yarışları, Amerikan futbolu, hentbol, basketbol ve tenise kadar birçok farklı alandaki maçlar yayınlanıyor. Ayrıca şirket, internet, akıllı TV, bilgisayar, tablet, akıllı telefon, oyun konsolu gibi farklı platformlar üzerinden de kullanıcılarına kanallarını izleme imkanı sunuyor. Bu yüzden de Al-Khelaifi, spor yayıncılığı konusundaki iddiasını tüm branşlarda sürdürmeyi başarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!