Fiyapı strateji değiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Fiyapı strateji değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 10:59

Fiyapı, 2008 sonunda başlattığı “ekonomik fiyata kaliteli konut” konseptini tamamen bırakarak, önümüzdeki günlerde Richa markasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere, yaklaşık 10 ilde lüks konut zincirini başlatacak.

Haberin Devamı

Fiyapı'dan yapılan açıklamaya göre, bu konseptte 9 proje başlatan Fiyapı, 3 projesini teslim ederken, kalan 6 projenin 5'ini 2011 yılında kalan bir projeyi de 2012 yılında teslim edecek.

Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan konuya ilişkin değerlendirmesinde, uygun fiyata kaliteli konut konseptini başlattıklarında, insanların bu fiyatlara bu kalitede konutların yapılmasının mümkün olamayacağını çok yoğun bir şekilde iddia ettiklerini, kendilerinin ise yaptıkları işin ne olduğunu bilen ve sorumluluklarının bilincinde bir firma olarak, bu fiyatlara da kaliteli konutlar yapılabileceğini herkese gösterdiklerini belirtti.

İnan, uygun fiyata kaliteli konut konseptinde başlattıkları 233 daireli Fi-Yaka Sancaktepe 100 daireli Fiyaka Tuzla 1 ve Fi-Yaka Esenşehir projesinde de 242 daireyi teslim ettiklerini, inşaatı devam eden 238 dairelik Fi-Yaka Tuzla 2, 270 dairelik Fi-Yaka Tuzla 3'ün Mart ayında, 1.044 konutluk Fi-Life'nin Ağustos ayında, 1.725 dairelik Fi-Tower ve 576 dairelik Fi-Yaka Gebze projesinin de Eylül ayında teslim edileceğini, 3 bin 160 dairelik Fi-Side projesini ise 2012 Mayıs ayında teslim edeceklerini kaydetti.

Fikret İnan, “Biz bu konseptle inşaat sektörüne çok ciddi heyecan ve hareket kattığımıza inanıyorum. Onlarca inşaat firmasına öncülük ederek onbinlerce insanın hayal edemeyeceği rakamlara ev almasına sebep olduk. Sektöre ciddi anlamda hizmet ettiğimize ve Fiyapı'nın bu misyonu başarıyla tamamladığına inanıyorum” görüşünü bildirdi.

Fiyapı'nın bundan sonra sektöre yeni heyecanlar katacak konseptler çıkaracağını ifade eden İnan, “Bunun ilki de yine Türkiye'de ilk kez bizim hayata geçireceğimiz lüks konut markası Richa olacak. Bize güvenip daire alan müşterilerimize Fiyapı'nın Fiyapı olmasına katkıda bulundukları için sonsuz teşekkürlerimi bir borç olarak görüyorum” açıklamasında bulundu.

Uygun fiyata kaliteli konut konseptinde 8 bin 260 konut inşa eden Fiyapı, bu dairelerden 6 bin 510 tanesini sattı. Kalan 1.750 dairenin satışının da Haziran ayına kadar tamamlanması öngörülüyor.

Haberin Devamı

Konut fırsatları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!