Fitch, Türk şirketlerine "yönetişim" kıstasına göre not verecek

Güncelleme Tarihi:

Fitch, Türk şirketlerine yönetişim kıstasına göre not verecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 16:49

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Fitch Ratings, Türk şirketlerinin kredi notlarının belirlenmesinde mali güçlülükten çok yönetişim kıstasını esas alacak.

Haberin Devamı

Fitch bünyesinde hazırlanan ve Türkiye'deki yönetişim sorunlarının inceleyen “Şirket Yönetişimi: Türk Perspektifi” başlıklı raporda, 2001 krizinden sonra gelen yeniden yapılandırma çabalarının ve son 10 yıldaki özelleştirmelerin bir çok önemli Türk şirketinin yönetişim yapısında olumlu düzelmeler sağlamakla birlikte, yönetişim alanında Türk şirketlerinin genellikle aile şirketleri olmasından kaynaklanan sorunların etkisini sürdürdüğü ifade edildi.

Türk şirketlerinin bir çoğunda mülkiyet yapılarının karmaşıklığı, aynı holdinge bağlı şirketler arasında kıymet aktarımları, mali şeffaflık eksikliği gibi yönetişim sorunları görüldüğü belirtilen raporda, bu durumun yönetişim etmeninin Türk şirketlerinin kredi notlarının belirlenmesinde özellikle göz önünde tutulmasını gerektirdiği kaydedildi.
Raporda, bu nedenle Türk şirketlerinin mali durumları sağlam olsa bile yönetişim zaafları taşıdıkları görüldüğü takdirde düşük notlar alabileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!