Fish, 8 milyon liralık hediyeyi gösterdi, oltaya kart başına 450 liralık harcama takıldı

Güncelleme Tarihi:

Fish, 8 milyon liralık hediyeyi gösterdi, oltaya kart başına 450 liralık harcama takıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 00:00

Akbank ve Boyner Holding işbirliği ile piyasaya sunulan Fish’in kullanıcı sayısı 250 bini aştı. Kullanıcıların yüzde 60’ının yeni müşteriler olduğunu söyleyen Akbank Genel Müdürvekili Hakan Binbaşgil, “Kart başına ciro ayda ortalama 450 TL’yi buluyor” dedi.

AKBANK ve Boyner Holding işbirliği ile 2008 yılı Eylül ayında piyasaya sunulan Fish, 323 günde 250 binin üzerinde kullanıcıya ulaştı. Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, 250 bin kart kullanıcısının yüzde 60’ının Akbank’a gelen yeni müşteriler olduğunu belirterek, “Fish’te kart başına ciro sektör ortalamasının yüzde 15 kadar üzerine çıkıyor. Kredi kartlarının aylık ortalama 400 TL’ye yakın bir cirosu var. Bu Fish’te aylık 450 TL’yi buluyor” dedi.

8 milyon TL hediye bütçesi

Fish’in ödül dağıtmaya devam ettiğini söyleyen Binbaşgil, 11 ayda dağıtılan hediyelerle ilgili şu bilgileri verdi: “Fish, hayata geçtiğinden bu güne kadar 5.8 milyon TL değerinde toplam 381 ödül verdi. Bunun yanı sıra Boyner Grubu mağazalarında 3 bin 250 kişiye bedava alışveriş imkanı sağladı. Fish bu programına, hediye bütçesini biraz daha artırarak devam ediyor. Hediye bütçesini 2009 için 8 milyon TL olarak belirledik. 10 TL’lik alışverişe bile hediye veren Fish önümüzdeki yıl da hayalleri gerçekleştirmeye devam edecek ve 2009 yılı sonundaki büyük ödülü bir daire olacak.”

Geleceğin müşterileri

Kart kullanıcılarının profili hakkında da konuşan Binbaşgil şunları söyledi: “35 yaş grubunun altındakiler, müşterilerimizin yarısından fazlasını oluşturuyor. Genç nüfusuyla dikkat çeken Türkiye’de, bu bizi gelecek için daha da umutlandırıyor. Böylece geleceğin müşterilerini elde etmiş oluyoruz. Ayrıca kullanıcılarımızın yarısını da kadınlar oluşturuyor. Bankacılık kullanımına baktığınızda yüzde bu özellik diğer ürünlerde pek mümkün değil. Hem gençlere hem de hanımlara yönelik yeni bir pazar oluştu. Kartı tekstil grubu yoğun bir şekilde kullanıyor. Günlük alışveriş dediğimiz gıda ve benzin gibi kartın cepten sık çıkmasına sebep olan harcamalar da yoğun.”

Hedef 1 milyon

Binbaşgil, kart programlarını belli bir yerlere getirmenin zaman aldığını belirterek, “Fish kart için iki grup da büyük düşünüyor. Bir süre sonra 1 milyon müşteriye ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Kart kullanıcılarının artmasıyla birlikte bu tür programlar da zaman içerisinde pozitife geçiyor. Fish bizim için hala yatırım döneminde. Baştan yaptığımız fizibilite çalışmaları vardı. Ona şu anda paralel gidiyoruz. Bireysel bankacılıkta orta ya da uzun vadeli düşünmek gerekir. Piyasadaki olumsuzluklara rağmen yatırım konusunda hiç geri adım atmadık. Baştan beri ne bütçelediysek onu koruyoruz” diye konuştu.

Fish’ten ödül kazandı Facebook’ta grup kurdu

HAKAN Binbaşgil, Fish’in enteresan ve renkli hikayelerinin olduğunu belirterek şunları anlattı:
Geçen sene büyük ödül Çankırılı bir talihliye çıktı. Facebook’ta Fish grubu kurdu ve ‘Nazar etme ne olur, Fish kullan senin de olur’ sloganı koydu.

Talihlilerden biri kızının okuması için arabasını satmış, daha sonra kendisine Fish’ten Mini Cooper çıktı.

Bir başka müşterimiz çocuğuna bilgisayar almak istiyor araştırma yapmaya başlıyor ve tam o sırada da Fish’ten bilgisayar kazanıyor.
Bir kadın müşterimiz motosiklet meraklısı, motosiklet almak istiyor ama para biriktiremiyor. Önce eldiven, kask, mont gibi aletleri alıyor. Ona da Fish’ten motosiklet çıktı.

Kazandığı yelkenliyi satıp hayalindeki evi alacak

FISH’in Haziran 2009 ödülü, 120 bin Euro değerindeki Jeanneau marka Sun Odyssey 30i yelkenli oldu. Bodrum-Yalıkavak’ta gerçekleşen teslim töreninde Haziran talihlisi öğretmen Sevtap Erön, “Benim hayalim bir tekne değildi ancak, tekneyi satıp ev alma hayalimi gerçekleştireceğim” dedi.

İlk yıl kart ücreti yok

HAKAN Binbaşgil, Fish hakkında şu bilgileri aktardı: “Fish bugüne kadar 4 tane daire, 2 tane tekne, 4 tane 4x4, 19 tane araba ve 55 tane motosiklet hediye etti. Fish’te ilk yıl kart ücreti yok. Kartı aldığınız zaman hediye çeki geliyor. Taksit yapılıyor ve chip para kazanılıyor. Bu chip paralarla uçak bileti alınabiliyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!