‘Fırsatçıya taviz yok’

Güncelleme Tarihi:

‘Fırsatçıya taviz yok’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 22:11

RAMAZAN ayının başlamasına sayılı günler kala en büyük tartışma konuları arasında her yıl olduğu gibi bu yıl da gıda fiyatları geliyor.

Haberin Devamı

İlk orucun cumartesi günü tutulacağı Türkiye’de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, açıklamalarda bulundu. Geçen sene ramazan ayında Türkiye genelinde gıda üretim, satış ve sunum yerlerine toplam 74 bin 619 denetim gerçekleştirildiğini hatırlatan Çelik, ramazan ayında da 6 bin 728 personelle denetimlerin gerçekleştirileceğini söyledi.

3.8 MİLYON CEZA

Söz konusu denetimler sonucunda 785 işletmeye toplam 3 milyon 827 bin 969 lira idari para cezası uygulandığını dile getiren Çelik, “Bu yılki ramazan ayında da geçmiş yıllarda olduğu gibi aynı hassasiyet içerisinde denetimlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu konuda vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Tüketim artışını fırsat bilerek uygun olmayan gıda ürünlerinin üretim ve satışını yapanlara fırsat vermeyeceğiz. Halkımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya erişimini sağlamada üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!