Fırsatçılık yapmayız ama Kuzey Afrika’dan 100 bin turist alırız

Güncelleme Tarihi:

Fırsatçılık yapmayız ama Kuzey Afrika’dan 100 bin turist alırız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 00:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mısır başta olmak kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan iç karmaşanın Türkiye’nin turist sayısını artıracağını açıkladı.

Haberin Devamı

Günay, “Böyle üzücü bir olay üzerinden fırsatçılık yapmak istemem, ama turist sayısı en az 100 bin artacak. Bu yeni durum nedeniyle toplantı yaptık. Uyarılarda bulunduk” dedi. Mısır’daki rezervasyon iptallerinin Türkiye’ye kaydığına işaret eden Günay, şu değerlendirmeyi yaptı:
En az 100 bin artış
“Özellikle Mısır’da yaşanan siyasi kriz nedeniyle orada yapılan rezervasyon iptallerinden sonra turistler Türkiye’ye yöneliyor. Sayı veremiyorum, ama bu nedenle Mısır’daki rezervasyonlarını iptal ederek Türkiye’ye yönelecek turist sayısının 100 bine ulaşmasını öngörüyoruz.”
Mısır’a giden turistlerin devamlı müşteri olmadığını dile getiren Günay, şu bilgileri verdi:
Fırsatçılık yok
“Yani her yıl tatilini orada geçiren bir turist potansiyeli yok. Merak edenler bir kerelik tercihte bulunuyor. Şimdi bu kriz nedeniyle daha önceden yapılan rezervasyonlar iptal ediliyor. Bu iptallerin ardında tercih edilen ülke Türkiye. Biz fırsatçılık yapmak istemiyoruz. Ama görünen bir gerçek de var.”

Haberin Devamı

Erzurum için ‘nine plus’ verdiler

ERZURUM Palandöken’de yapılan üniversitelerarası kış oyunlarının kimi zaman yaşanan aksiliklere rağmen tam not aldığını anlatan Günay, “Türkiye eksiklerini giderecek. Görüştüğüm Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı(FUSI) George Killian organizasyon için ‘Nine Plus’ notu verdi. 10 üzerinden yapılan bir değerlendirmede 9 artı almak önemlidir. Bölgede kış turizmini geliştirmek için yerel yönetimlerle ortak kararlar aldık. Trabzon, Erzurum ve Van üçlüsü turizm potansiyelini önümüzdeki yıllarda daha iyi değerlendirecek” diye konuştu.

Turizmcileri uyardık

Sektör temsilcileri ile iki kez toplantı yaptıklarını belirten Günay, “Artan turist potansiyeli nedeniyle ‘çifte rezervasyon sıkıntısı olmasın’ diye uyardım. Fırsatçılık yapmamaları, fiyatları yükseltememeleri konusunda uyarıda bulundum. Biz, turist sayısı artarken, kalitesini koruyan ülke olmalıyız. Bu dönemde kötü sınav verirsek, uzun vadede zararı yine biz görürüz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!