Finansbank-BNP Paribas'la anlaşamadı

Güncelleme Tarihi:

Finansbank-BNP Paribasla anlaşamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2002 09:56

Fransız BNP Paribas ile Fiba Holding arasında Finansbank ve mali iştiraklerinin satışıyla ilgili görüşmelerde anlaşma sağlanamadığı açıklandı.

Haberin Devamı

Finansbank'ın büyük hissedarı Fiba Holding'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, BNP Paribas ve Fiba Holding arasında Finansbank'ın Türkiye'deki faaliyetleriyle ilgili olarak 15 Ocak 2002 tarihine kadar süreli bir gizlilik ve münhasırlık sözleşmesi imzalandığı hatırlatılarak, şöyle denildi:

"BNP Paribas ve Fiba Holding, Finansbank'ın Türkiye'deki faaliyetlerinin ve bir kısım yurtiçi iştiraklerinin satışı ile ilgili yapmakta oldukları görüşmelerde anlaşma sağlayamamış olup, gizlilik ve mühhasırlık sözleşmesi bugün itibariyle sona ermiştir."

30 Eylül 2001 tarihi itibariyle 3.5 katrilyon lirayı aşan aktif büyüklükle Türkiye'nin en büyük 15. bankası olan Finansbank'a talip olan BNP Paribas ile ortaklık görüşmeleri, 2 Temmuz 2001 tarihinde Borsa'ya gönderilen bir açıklamayla kamuoyuna duyurulmuştu.

Fiba Holding ile BNP Paribas arasında, ortaklık görüşmelerine ilişkin münhasırlık ve gizlilik anlaşması imzalanmış, Ağustos ayı sonunda biten sözleşmenin süresi önce 15 Kasım 2001'e, daha sonra bu tarihte 15 Ocak 2002'ye uzatılmıştı.

FİNANSBANK HİSSELERİ TABAN YAPTI

BNP Paribas'ın Finansbank ile Finans Yatırım Menkul Değerler, Finans Finansal Kiralama ve öteki mali iştiraklerinin çoğunluk hisselerinin satın alınması görüşmelerinin sonuçsuz kalması, Finansbank hisselerinin bugünkü ilk seansın başında büyük değer yitirmesine yol açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!