Finans Emekliliği Cigna’ya 85 milyon Euro’ya sattı

Güncelleme Tarihi:

Finans Emekliliği Cigna’ya 85 milyon Euro’ya sattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 00:00

Finansbank, Amerikalı sağlık ve hayat sigortası şirketlerinden Cigna ile Finans Emeklilik şirketinin yüzde 51’inin satışı için ortaklık anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

Anlaşma ile Cigna, Finans Emeklilik’in yüzde 51 hissesi için 85 milyon Euro ödeyecek. Şirketteki yüzde 49’luk hissesini koruyan Finansbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ömer Aras, “Satış anlaşması kapsamında yaptığımız 15 yıllık münhasır acentelik anlaşması da var. Bu çerçevede yüzde 51 hisse için Cigna, 85 milyon Euro’yu peşin ödüyor. İleriye dönük iş planı kapsamında, 15 yılda ilave geliri bugüne indirgediğimizde, 400 milyon Euro civarında olacak. Bunu kabaca  söylüyorum. Bu rakama 85 milyon Euro da dahil. Ama sonuç olarak satış bedeli açısından baktığımızda yüzde 51 hisse için 85 milyon Euro ödenecek” dedi.

NBG’ye katkı için değil

Uluslararası ligde, sektörünün ‘oyun kurucuları’ arasında yer alan Cigna ile birlikte Finans Emekliliği lider konuma taşımayı hedeflediklerini kaydeden Aras şunları kaydetti: “Bu işbirliği oldukça kritik. Bunu ana hissedarımız National Bank of Greece’in (NBG) ‘sermaye elde etmek istediği’ şeklinde değerlendirmemek lazım. Buradaki amaç, gerçek anlamda bankamızın ileriye dönük sigorta alanında daha etkin bir rol oynaması.”

Haberin Devamı

Aras satış kararıyla ilgili şunları kaydetti: “Biz bankacılığı iyi biliyoruz, bu konuda iddialıyız, ama aynı şeyi sigorta konusunda söyleyemeyiz. Kurduğumuz, büyüttüğümüz 5 yaşında bir şirketimiz var. Cigna, bize gelip bu piyasaya girmek istediğini söyledi ve teklifte bulundu. Her işi bilenle yapmanın önemli olduğuna inanıyoruz. Tabii ki sermaye yeterlilik rasyosuna ufacık da olsa bir etkisi var,  dolayısıyla NBG’ye de etkisi var. Ama oradan hareket edilmiş bir satış değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!