Financial Times: Yılmaz'ın vizyonu yok

Güncelleme Tarihi:

Financial Times: Yılmazın vizyonu yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Fınancıal Times Gazetesi, önceki günkü sayısında 6 sayfalık Türkiye eki yayınladı. Türkiye'de siyasi istikrarsızlığa dikkat çekilen ekte, Türk bankacılık sektörü, ucuz işgücü ve özelleştirme konularının yanısıra, Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'le yapılan bir görüşmeye de yer verildi. Başbakan Mesut Yılmaz'ın, ülkede siyasi ve ekonomik bir stratejiyi hayata geçirmekte zorlandığına da dikkat çekilen gazetenin ekinde, Türkiye'ye yabancı sermayeyi çekmek ve ülke ekonomisinin tam kapasite ile çalışmasını sağlamak için siyasi istikrarın şart olduğu belirtildi.

Ekte, özel sektörün mükemmel bir yapıya sahip olmamasına rağmen ekonomik çöküntüyü önleme ve eknomik büyüme, döviz ve istihdam yaratma yeteneği sayesinde siyasilerin ekonomik reformları ertelediklerine yer verildi. Ekte, enflasyonu düşürmeye yönelik paketin bankalar için yeni sorunlar yaratacağı, ancak yeni önlemlerin yaratacağı sıkıntıyı aşmayı başaran bankaların eski kâr oranlarını yakalayabilecekleri belirtildi. Başbakan Yılmaz'ın değişiklikleri gerçekleştirmekte zorlandığı belirtilen ekte, ‘‘Yılmaz kararlı ve onurlu bir kişi, ancak gözlemciler Yılmaz'ın Türkiye halkını harekete geçirecek dinamik bir vizyona sahip olup olmadığı konusunda kuşkulu’’ ifadesi kullanıldı. Financial Times, Türk siyaset sahnesinde bu tür bir vizyona sahip bir lider olmadığını ileri sürüldü.

Derici: Dernekten ben istifa ettim

M.A.R.K.A İletişim Hizmetleri'nin sahibi Hulusi Derici, ‘‘Reklamcılar Derneği'nden kendim istifa ettim. Tanıtım Sektörü Eşgüdüm ve Araştırma Derneği'ne (TASEAD) üye oldum’’ dedi. Derici, reklamcılık sektöründeki geçmişinin başarılarla dolu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ‘‘Çalışmalarımla toplam 81 ödül aldım. M.A.R.K.A. tanıtım kataloğunda Terra Nova tarafından yapılan işleri yayınladığım iddiaları doğru değildir. Bu tanıtım kataloğunda M.A.R.K.A.'nın çalışmalarının yanısıra daha önce kurucusu olduğum Terra Nova'daki ve öncesindeki ajanslarımda yaptığım çalışmalardan bazılarını kişisel Portfolio'm olarak, sektördeki başarılı geçmişime saygı itibariyle yer almıştır. Ayrıca, Colin's ve Quiksilver markaları için yaptığımız reklam filmleri de hem reklam izleyicisinden, hem tüketiciden, hem de reklamverenlerden ödüllerini almış, yaratıcı çalışmalardır.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!