Finali iyiydi

Güncelleme Tarihi:

Finali iyiydi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Tuncay Artun'un cenazesinde dün ilginç bir tablo vardı. Çoğu 68 kuşağından, şimdinin üst düzey şirket yöneticisi, bürokrat ve işadamı arkadaşları onu son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Borsa bahçesindeki törende karşılaştığımız Yaşar Holding Başkan Yardımcısı Mustafa Güçlü, ‘‘Biz Tuncay'la nerelerde birlikteydik biliyor musun?’’ diye sorunca, yanıtım çok emindi: ‘‘Tabii ki Fikir Kulüpleri Federasyonu'ndan (FKF)...’’

Artun, öğrencilik günlerinden itibaren ön saflarda oldu. Bütün amacı Türkiye'de iyi şeyler olmasıydı. Bankacılık sektöründe profesyonel yöneticiliğe 1980'de başladı. Yaşının genç olmasına rağmen, Yeminli Murakıplık günlerinin de getirdiği birikimle bankacılık sektöründe hep adından söz ettirdi. Bankacılık ve finans sektörüyle ilgili tam altı kitap bıraktı arkasında.

Borsaya başkan olduğu günlerde, İstinye'deki bina tamamlanmamıştı. Binanın tamamlanması, borsada hacmin daha da büyümesi için aralıksız çalıştı.

Borsadaki aracı kurumların önünü açmak, onları rahat ettirmek için 30 yıllık dostu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali İhsan Karacan'la bile zaman zaman kavgaları oldu.

Artun, bir şeyi iyi yapmadı. O da sağlığıydı. Hastaneye kalbi durmuş halde götürülüşünden tam bir gün önce, yani Pazartesi günü, evde yatmış, doktorların ısrarına rağmen hastaneye gitmek istememişti.

Ancak, son attığı adım müthişti. Doğu ve Güneydoğu'da eğitime 32 trilyon liralık bağışa Borsa Başkanı olarak imza atmak, Tuncay Artun'a yakışır bir final oldu. Genç yaşta kaybettik onu, ama galiba gözleri açık gitmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!