Film endüstrisine 25 milyon dolar yatırdı

Güncelleme Tarihi:

Film endüstrisine 25 milyon dolar yatırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2001 00:00


Haberin Devamı

TEKFEN Holding'in ortaklarından Necati Akçağlılar, iki yıl önce Türkiye'yi tanıtmak için girdiği film sektörüne şimdiye kadar 25 milyon dolarlık yatırım yaptı. Haftalık Ekonomist Dergisi'nin haberine göre Türkiye'de film sektörüne 25 milyon dolarlık yatırım yapan ilk işadamı olan Antalya Stüdyoları Yönetim Kurulu Başkanı Necati Akçağlılar, film sektörüne Türkiye'yi tanıtmak için girdiğini söyledi.

DESTEK YOK

Bu tür projelerin uzun dönemde Türkiye'de daha çok yabancı film çekilmesine yardımcı olacağını söyleyen Akçağlılar, ‘‘Yabancı prodüksiyonlarda çalışacak sanatçı ve set elemanları turizmin ölü sezonunda buraya gelip kalıyorlar. İnanılmaz bir turizm hareketi oluyor. Bu filmlerde Kapadokya'dan İstanbul'a kadar Türkiye'nin bütün doğal güzellikleri kullanılıyor’’ dedi.

Akçağlılar, bu tür çalışmaların Türkiye için önemli bir tanıtım faaliyeti olduğunu buna karşın devletten bir destek alamadıklarını belirterek, film sektörüne yatırım yapan ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de bir Film Komisyonu'nun kurulmasını istediklerini söyledi.

Avrupa'nın en büyük, dünyanın üçüncü büyük film stüdyosu olan Antalya Stüdyoları, önümüzdeki günlerde üç uluşlararası yapıma ev sahipliği yapacak. Antalya Stüdyoları'nda üç film çekecek olan Fransız, Amerikan ve Alman ortaklı yapım şirketi Bauer Martinez Production, Woman Love, Piano Player ve Absolon isimlerini taşıyan filmlerin ön çalışmalarına Temmuz ayında başlayacak.

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Çandır Beldesi'nde 186 dönümlük alan üzerine kurulu olan Antalya Stüdyoları, bin 800 ve bin 200 metrekare olmak üzere iki ayrı stüdyo olarak da kullanılabiliyor.

Stüdyolarda ilk olarak Arabian Nights (Arabistan Geceleri) adlı mini dizi çekildi. Geçen yıl Amerikan ABC televizyonunda vizyona giren dizi, bir de ödül kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!