Filenin Sultanları’na sponsorluk çok kârlı

Güncelleme Tarihi:

Filenin Sultanları’na sponsorluk çok kârlı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 00:00

Voleybol Milli Takımı’nın ana sponsoru Vakıfbank’ın Genel Müdürü Süleyman Kalkan, 26 yıldır voleybola destek verdiklerini belirterek, “Bu tür sponsorlukların kurumun tanıtımı ve marka bilinirliğinin artırılmasına çok büyük katkısı var” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Kadın Voleybol Milli Takımı’nın ana sponsoru Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, bu tür sponsorlukların kurumun tanıtımı ve marka bilinirliğinin artırılmasına çok büyük katkısı olduğunu söyledi. Londra Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımının B Grubu’nda Brezilya ile yaptığı ilk maçı Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan ve Genel Müdür Süleyman Kalkan ile Earls Court salonunda birlikte izledik. Kalkan ile maç sonrası izlenimleri, Vakıfbank hedef ve projeleri üzerine sohbet ettik.

26 yıldır süren destek

Milli takımın ilk maçında son olimpiyat şampiyonu Brezilya’ya 3-2’lik skorla yenilmesine karşın çok iyi bir oyun çıkardıklarını ve Brezilya’nın da yenilebilecek bir takım olduğunu gösterdiğini belirten Kalkan, “26 yıldır sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk anlayışıyla kadın voleyboluna koşulsuz destek veriyoruz. Sponsor olduğumuz Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom takımı da Türkiye’ye ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandırdı. Şimdi Anadolu’dan voleybol sevdalısı yaklaşık 120 gencimize destek veriyoruz. Yeni Neslihan’ların spor okullarında eğitimlerini sağlıyoruz” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Manevi boyutu daha önemli

En son yıldız ve genç takımları içine alacak şekilde sponsorlukları genişlettiklerini sözlerine ekleyen Kalkan, şunları söyledi: “Milli Takıma sponsorluğumuz uzun soluklu bir birliktelik olacak. Bunu daha önce de belirtmiştim. Sponsorluğun maddi değerini açıklayamıyoruz. Zaten bizim için manevi boyutu o kadar büyük ki, maddi boyutu bunun yanında küçük kalıyor. Bu tür sponsorluklar kurumun tanıtımında etkili oluyor. Marka bilinirliğini artırıyor. Bu son maçların ardından Sultanlar’ın bankası diyenler var.”

Kadın girişimciye düşük faiz

Kalkan, “Bankacılık sektöründe kadınların ağırlığı artıyor. Bu gelişme sponsorluk seçimlerimizi de destekliyor bence. Banka çalışanlarımızın yüzde 50’si kadın. Kamuda erkek, özelde kadın çalışan fazla. Biz ikisinin de ortasındayız. Kamunun en özeliyiz. Vakıfbank olarak, kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadın girişimcilere kredi başvurularında normalden birkaç puan daha düşük oran veriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara’da bankacılık yapamıyorsunuz

VAKIFBANK olarak 2012’yi KOBİ yılı ilan ettiklerini belirten Genel Müdür Süleyman Kalkan, “Banka olarak KOBİ’lerde payımız çok küçüktü. Bu alana öncelik verme kararı aldık. Kurumsal portföyümüzü azalttık buradan sağladığımız kaynağı KOBİ’ye ve bireysele yönelttik” dedi. Sektörde hedeflerinin KOBİ’lerle daha üst sıralara çıkmak olduğunu vurgulayan Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü, “En büyük stratejik kararımız İstanbul’a taşınma konusuydu. 57 yıllık mazimizi Ankara’da bırakarak finansın merkezine taşındık. Bankayı önemli ölçüde değiştirecek bir karar olarak düşünüyorum. Çünkü Ankara’dan bankacılık yapamıyorsunuz. Bu kararımız, 3-5 sene içerisinde bilançoyu değiştirecek. Taşınma sürecini minimum bir sorunla realize ettik. Taşınma sürecimiz neredeyse tamamlandı. Daha önce taşınan bankalar da bu sıçramayı yaptı, bize de olumlu yansayacağını düşünüyorum. 48 birimimizi İstanbul’a getirdik. İstanbul Finans Merkezi’nde yerimizi aldık. Bilişim mekezimizi de yakında getireceğiz. Fakat, bankanın operasyon birimleri Ankara’da kalacak. Yeni şubeler, kamu kurumlarıyla olan ilişkilerimizi devam ettireceğiz. Ankara, hâlâ bizim için çok önemli durumda.”

Haberin Devamı

Köprü projesine destek

SÜLEYMAN Kalkan, bugünden 2015’e ilişkin stratejilerini hazırladıklarını belirterek, “Hedeflerimizin üstüne geçmek için elimizden geleni yapıyoruz. Proje kredileri geleneği içerisindeki bankalardan biriyiz. İyi bir proje finansmanı kültürü var. Enerji ve turizm ön plana çıktı. Bu proje kredilerini ayıracak olsak en büyük kalkınma bankalarında biri olabiliriz. Önemli projeler var, köprü geçişleri, üçüncü köprü, Gebze-İzmir otoyol çalışmalarında yer almayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Torpilli kredi vermiyor

SÜLEYMAN Kalkan, sohbetimizde biraz da siyasi tarafa gönderme yaparak, “Ankara’dan koptunuz ama kredi vermede siyaset etkili oluyor mu?” sorumuza,
kredi verirken çok seçici davrandıklarını, siyasilerin etkisi altında kalmadıklarını söyledi. Kalkan, “Kredilerde tereddüt varsa çıkarmıyoruz. Ticareten anlamlıysa,
kârlılığa ve fizibilitesine bakıyoruz. Fizibilitesi yoksa imza atmayız kredi verme, ticareten inanmadığımız kredilere girmedik. Kredi tahsisinde seçici davranıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yetenek avcısı gibi çalışıyor

Vakıfbank, yeni voleybolcular kazandırmak için tarama yapıyor.
Her yıl 800 genç yetenek çeşitli seçmelere katılıyor.
Bu genç yetenekler Vakıfbank voleybol takımı bünyesinde yetiştiriliyor.
Genç kızlar Türkiye’nin en iyi kolejlerinde eğitim görüyor.
Ailelerinden kopmamaları için onlara da ev tutuluyor.
Sadece bir yetenek için yılda 25 bin lira bütçe ayrılıyor.
Vakıfbank’ın 160 voleybolcusu bulunuyor.
Bu sporcuların 40 tanesi lisanslı voleybolculardan oluşuyor.
120’si ise genç yıldızlar arasında gösteriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!