Fikrim var diyene 200 bin lira

Güncelleme Tarihi:

Fikrim var diyene 200 bin lira
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 12:01

KOSGEB’in , KOBİ’lere 2010 yılında vereceği destek paketi açıklandı. Altı ayrı başlıkta verilecek paketler içinde en büyük desteği ar-ge ve inovasyon projeleri ile güçlerini birleştiren, işbirliği yapan işletmeler alacak. Fikrim var, diyen 200 bin; gücünü birleştiren KOBİ’ler ise 500 bin liralık destekten yararlanacak.

Haberin Devamı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, KOSGEB’in 2010 yılı desteklerini 6 ayrı başlıkta açıkladı. Birinci bölümde işletmelerin, üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret insan kaynakları gibi alanlarda sunacakları projeler desteklenecek. Bu çerçevede 150 bin liraya kadar destek alabilecek kobilere, bunun yüzde 50 ila 60’ı hibe olarak yani geri ödemesiz verilecek.

Fikrim var!

Ar-ge, inovasyon ve endüstriyel uygulama destek paketinden yararlananlara ise 12 bin liradan 200 bin liraya kadar destek verilecek. Bu pakette kira desteÄŸi, makine-teçhizat, baÅŸlangıç sermayesi gibi destekler yer alacak. 100 bin liraya kadar olan destekler geri ödemesiz olacak. Tüm bölgeler için bu paketten yararlanan kobiler, desteÄŸin yüzde 75’ini hibe olarak alırken; yüzde 25’lik bölümü ise geri ödemekle mükellef olacaklar.Â

Aysel ALP yazıyor
hurriyet.com.tr

İşbirliği, güç birliği!

Haberin Devamı

İşbirliği-güç birliği programı ise paketin en yüksek limitini oluşturuyor. Buna göre  tasarım, tedarik, pazarlama, laboratuar, imalat ve hizmet sunumu alanlarında ortak hareket eden kobilere 500 bin liraya kadar geri ödemeli, 250 bin liraya kadar geri ödemesiz destek verilecek.

Bakan Ergün, yeni destek programına ilişkin yönetmeliğin Haziran ortasına doğru Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe gireceğini söyledi. Ergün, bu tarihe kadar KOSGEB’e kaydını yaptırmayanlara kayıt yapma çağrısında bulunurken, kaydı olanların da bilgilerini güncellemelerini istedi.

Ergün, bu paketin KOSGEB’in bütçesiyle sınırlı olduğunu ancak AB fonları ile Kalkınma Ajanslarının da buraya dahil edilebileceğini vurguladı.

Ergün, kadın ve gençler başta olmak üzere girişimci sayısını artırmak için de girişimci destek programı olduğunu anımsattı. Bu paketten 27 bin liraya kadar geri ödemesiz yararlanmanın mümkün olacağını açıkladı. Ancak bunun için KOSGEB’in eğitim programından yararlanma şartına dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!