Fiba Holding: Finansbank'ta kesinleşmiş durum yok

Güncelleme Tarihi:

Fiba Holding: Finansbankta kesinleşmiş durum yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2006 11:44

Fiba Holding, Finasbank A.Ş'nin hisselerinin satışıyla ilgili yetkilendirilen yatırım bankası Morgan Stanley'in potansiyel yatırımcılarla temaslarının devam ettiğini, bunun dışında kesinleşmiş bir gelişme olmadığını bildirdi.

Fiba Holding A.Ş'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, Finansbank A.Ş. hisseleriyle ilgili, bankacılık sektöründeki muhtemel ortaklık, işbirliği, hisse satışı gibi stratejik opsiyonların tespiti ve değerlendirilmesi amacıyla yatırım bankası Morgan Stanley Co. Ltd'nin yetkilendirildiği anımsatıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:  “Morgan Stanley Co. Ltd'nin yetki sözleşmesi kapsamında potansiyel yatırımcılar nezdindeki temasları devam etmekte olup, ancak bu aşamada yatırımcı bazında özel durum açıklaması yapılmasını gerektirecek kesinleşmiş herhangi bir gelişme söz konusu olmayıp, bu çerçevede basında çıkan haberler de gerçeği yansıtmamaktadır.

Özel durum açıklamaları dışında kamuya duyurulması gereken başkaca bir husus olmadığını, gelişmeler olması halinde söz konusu gelişmelerin mevzuata uygun olarak İMKB aracılığıyla kamuya duyurulacağını bildiririz.”

FİNANSBANK KREDİ ALACAK

Öte yandan, Finansbank'tan Borsa'ya gönderilen bir başka açıklamada da, bankanın, toplamı 300 milyon YTL tutarında 5 yıl vadeli olmak üzere kredi kartı alacaklarını teminat göstererek yurt dışından kredi sağlanmasına yönelik Morgan Stanley'e yetki verdiği duyuruldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!