Fiat ve Mazda'dan 'roadster' işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Fiat ve Mazdadan roadster işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2012 12:05

Fiat ve Mazda, Mazda'nın yeni nesil MX-5 arkadan çekişli modelini baz alarak Mazda ve Alfa Romeo için yeni roadster geliştirmek ve üretmek amacıyla bağlayıcı olmayan bir Mutabakat Anlaşması (MoU) imzaladı.

Haberin Devamı


Fiat'tan yapılan açıklamaya göre, bu çalışma hem Fiat'ın hem de Mazda'nın iki farklı, kendine özgü stile sahip, ikonik ve markaya özel hafiflikte arkadan çekişli roadster geliştirmesini gerektiriyor. Alfa Romeo ve Mazda varyantlarının her birine, markalara özel olan motorlar ile güç sağlanacak.

Proje varsayımına göre, iki araç da Mazda'nın Hiroşima /Japonya fabrikasında üretilecek ve Alfa Romeo üretiminin de 2015'te bu fabrikada başlaması öngörülüyor. Nihai Anlaşmanın 2012 yılının ikinci yarısında imzalanması bekleniyor. Fiat ve Mazda, Avrupa'da yapılabilecek daha fazla işbirliği olanakları konusunda görüşmeyi de kabul etti.

Fiat Üst Yöneticisi (CEO) Sergio Marchionne, Fiat ve Mazda işbirliğine ilişkin, “Bu anlaşma Alfa Romeo'ya olan bağlılığımızı ve onu gerçek bir global marka haline getirme konusundaki kararlılığımızı açıkça gösteriyor. Mazda ile partner olarak, Alfa Romeo geleneğine uygun, heyecan verici ve tarza sahip bir roadster üretmek için kompakt arkadan çekişli araç yapısı alanının dünya çapında kabul gören lideri ile işbirliği yapacağız. Mazda ile yapılan bu işbirliğini takdir ediyoruz; verimli ve devamlı olan bir ilişkiyi dört gözle bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!