Fiat-Chrysler evliliği Türkiye’ye uzandı, Tofaş’a üç yeni marka göründü

Güncelleme Tarihi:

Fiat-Chrysler evliliği Türkiye’ye uzandı, Tofaş’a üç yeni marka göründü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 00:00

Ekonomik kriz döneminin en önemli evliliklerinden birine imza atan İtalyan Fiat ve Amerikan Chrysler çifti, birlikte ilk kez Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sahneye çıktıktan sonra şimdi de evliliklerini tüm dünyaya yaymak için bölgesel harekata başladı.

İflas koruma başvurusuyla yeniden yapılanma yoluna giden Chrysler’in yüzde 20’lik hissesini alan Fiat, tüm dünyadaki ortaklarına ve temsilcilerine verdiği talimatla Chrysler ile masaya oturdu. Bu bağlamda Türkiye’de Fiat’ın hem ortağı hem de distribütörü olan Tofaş üst yönetimi, geçtiğimiz günlerde bünyesinde Chrysler, Jeep ve Dodge markalarını barındıran Chrysler Türkiye’nin yöneticileriyle biraraya geldi. Chrysler Türkiye Genel Müdürü Uğur İrfanoğlu, bu görüşmeyi doğrularken, “Henüz netleşen bir durum söz konusu değil. Hem birbirimizi tanımak hem de neler yapabileceğimizi değerlendirmek için biraraya geldik. Tüm dünyada benzer bir sürecin içine girildi” dedi.
1 yıl daha kontratı var
Kısa bir süre önce Daimler-Benz’le ortaklığı biten, kriz sürecinde ise İtalyan Fiat’ın kontrolüne geçen Chrysler’in Türkiye’de nasıl yapılanacağı önümüzdeki günlerde netleşecek. Chrysler şu anda Türkiye’de hâlâ Mercedes’le aynı binada faaliyetlerine devam ediyor. Uğur İrfanoğlu geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı açıklamada, Hadımköy’deki Mercedes binası için 1 yıl daha kira kontratları olduğunu belirterek, “Fiat’la işbirliği Chrysler için özellikle Türkiye’de büyük fırsat yaratacak” açıklamasını yapmıştı.
Tofaş’ın 8.markası
İki şirkete yakın kaynaklar Fiat-Chrysler evliliği sonucunda Chrysler markalarının Türkiye’de Tofaş’ın bünyesinde faaliyet göstereceğini belirterek, “Chrysler, Jeep ve Dodge, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari ve Maserati’nin ardından Tofaş’ın bünyesindeki 8’incı marka olacak” dedi. Ancak yetkililer Chrysler markalı araçların Tofaş’tan bağımsız mevcut bayi yapısıyla satışının devam edeceğini tahmin ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!